❤️ Valentýnský speciál – speciální nabídka nejen pro všechny zamilované 😉
📧 Rezervace na e-mailu info@uhubalku.cz
🕘 Mimořádně prodloužena otevírací doba do 21:00
Studené předkrmy
Tataráček z marinovaného lososa v červené řepě se salátem z mořské řasy wakame, fenyklovým creme fraiche a máslovou bagetkou
Marinovaný filet lososa v cukru, soli a červené řepě, nasekáme na drobno a ochutíme citronovou šťávou, lžičkou hořčice, solí a pepřem. Tataráček podáváme s hoblinkou sýra Grand Moravia, nasládlým salátem z mořské řasy wakame, tučnou smetanou ochucenou citronovou šťávou a fenyklem a opečenou bagetkou, kterou jsme potřeli lehce přepuštěným máslem.
138 Kč
Marinované plátky hovězí svíčkové v medu a pšeničném pivu s fíky, chilli papričkou a slaninovou bagetou
Hovězí svíčkovou velmi krátce opečeme ze všech stran a marinujeme v marinádě s medem, hořčicí, zázvorem, česnekem, pšeničným pivem, chilli a olejem. Servírujeme na tenké plátky s kapkami marinády, čerstvými fíky a rozpečenou bagetou se slaninovým máslem.
138 Kč
Hlavní chody
150 g Grilovaný filet tresky se zeleninovou nádivkou s brusinkami a mandlemi, domácí smažené bramborové krokety a omáčka choron
Čerstvý filet tresky obecné lehce osolíme, přidáme nádivku z červené cibule, řapíkatého celeru, nudliček karotky, kousky dýně, sušených brusinek a bylinek. Po upečení posypeme orestovanými mandlovými plátky a podáváme s domácími kroketami a omáčkou choron ze šlehaných žloutků, másla a drcených rajčat s tymiánem.
389 Kč
200 g Steak z telecího hřbetu s pečenou bramborou plněnou restovanou brokolicí, panchettou, cibulí a sýrem Gran Moravia, hořčicovo-kaparová omáčka
Telecí steak lehce poklepeme rukou a marinujeme v olivovém oleji, citronové kůře, rozmarýnu a drceném pepři. Grilovaný steak servírujeme s pečenou bramborou ve slupce s restovanou brokolicí s červenou cibulí, sušenou slaninou a plátky česneku. Bramboru pak krátce gratinujeme se sýrem Gran Moravia a podáváme s hořčicovou omáčkou s kapary a smetanou.
427 Kč
Valentýnský dezert
Větrníček s malinový krémem, avokádovo-limetkovou zmrzlinou, smetanou z bílé čokolády a rakytníkovým sirupem
Větrníček z odpalovaného těsta s malinový krémem, domácí avokádovo-limetkovou zmrzlinou, smetanovou omáčkou z bílé čokolády a rakytníkový sirup.
127 Kč
Vybírat můžete samozřejmě i z našeho stálého jídelního lístku – https://www.uhubalku.cz/restaurace/jidelni-listek/.
Těšíme se na Vaši návštěvu! ❤️