
Jídelní lístek – platný od 2. 12. 2023
Zima na jídelním lístku U Hubálků.
Něco malého před jídlem:
Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)
Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.
132 Kč
Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem (1,7,10)
Novinka z naší kuchyně. Z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a koření jsme vyrobili zeleninový tatarák. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens z Lična.
126 Kč
Hřejivé polévky:
Krémová kaštanová polévka s česnekem, chilli papričkou a chlebovými krutonky s bylinkami (1,7,9,12)
Polévka patřící k předvánočnímu času. Oloupané a uvařené kaštany se orestují na cibulce, podlijí vývarem a provaří. Poté se vše rozmixuje, lehce zahustí světlou jíškou a dochutí česnekem, solí a pár šupinkami chilli. K polévce podáváme chlebové krutonky s bylinkami.
105 Kč
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)
Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.
95 Kč
Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)
Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.
89 Kč
Z plotny a sporáku našich babiček:
150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)
Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.
263 Kč
Bramborová lokše plněná lehce zauzeným trhaným kachním masem na červeném zelí marinovaným ve víně se skořicí, perníkem
a švestkovými povidly (1,3,9,12)
Letos měla lokše velký úspěch na food festivalu v Kostelci, tak jsem toto jídlo přenesl i do našeho jídelníčku. Pečené kachní maso lehce ovoněné v keramickém Green Egg a plněné do poctivé bramborové lokše.
289 Kč
150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)
Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva. Řízečky nejlépe chutnají s bramborovou kaší a listovým salátem s naší HuHu zálivkou.
269 Kč
200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)
Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeným vínem. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.
266 Kč
Naše tradiční jídla:
150 g Grilované kuřecí prsíčko s pečenou zimní zeleninou, omáčkou z karamelizované cibule a domácími kroketami (1,3,7,9,12)
Zprudka grilujeme kuřecí prso z obou stran a poté dopečeme společně se zimní zeleninou z karotky, řapíkatého celeru, dýně, cukety a fazolek, kterou jsme ochutili tymiánem a máslem. Kuřecí prsíčko servírujeme s omáčkou z karamelizované cibule a smetany a domácími bramborovými kroketami.
298 Kč
150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)
Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.
326 Kč
200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)
Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.
335 Kč
Chuťovky k pivu nebo sklence vína:
100 g Pikantní hovězí dršťky na náchodské 24° s kousky špeku, papriky, cibule, chilli a čerstvým chlebem (1)
Buřty na pivu určitě znáte. My jsme podobným způsobem připravili hovězí dršťky. Bez silné náchodské 24° se to neobejde, ale právě díky ní chutnají skvěle.
125 Kč
Světlá tlačenka s marinovanou cibulkou, kozím rohem a čerstvým chlebem (1)
Někdo to rád s octem a cibulí. My si myslíme, že mnoho octa tlačence škodí, a tak ji podáváme s nakyselo ochucenou cibulkou s kapkou oleje a čerstvým chlebem. S octem a cibulí si ji samozřejmě můžete přát také.
95 Kč
Poctivá huspenina s cibulkou, nakládanými houbami a čerstvým chlebem (1,9,10)
Babička říkala, že je dobrá na klouby. Jinak vepřové maso, kořenová zelenina, divoké koření a cibulka. To vše spojené silným vepřovým vývarem a ochucené na sladko – kyselo. Huspeninu servírujeme s čerstvou cibulkou, kyselými houbami a zálivkou s octem, olejem a trochou pikantní hořčice.
84 Kč
100 g Domácí nakládaný hermelín, pečivový košík (1,7,10)
Co dodat, hermelín, cibule, jarní cibulka, česnek, koření a trochu čerstvého chilli. Nakládaný hermelín je doména našeho šéfa servisu Petra. K tomu nepustí ani mě.
105 Kč
Něco sladkého třeba s vynikající kávou:
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)
Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.
121 Kč
Skořicový lívaneček s černorybízovým sorbetem, horkou bílou čokoládou a malinovým prachem (1,3,7,8)
Netradiční podání dobře známého dezertu našich babiček. Lívanečky obalené v hrubém skořicovém cukru s příjemně osvěžujícím sorbetem z černého rybízu. Jemnou a vynikající horkou bílou čokoládou s trochou medu a prachem ze sušených malin.
135 Kč
Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy. Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.
Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko,
8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši