uhubalku-hostinec

Jídelní lístek – platný od 4. 2. 2023

Zima na jídelním lístku.

Něco malého před jídlem

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)

Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.

132 Kč

Hřejivé polévky:

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)

Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.

89 Kč       

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)

Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.

82 Kč

Z kuchařky našich babiček:

150g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)

Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.

263 Kč      

150g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)

269 Kč

200g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)

Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeným vínem. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.

266 Kč

200g Filet z kančího hřbetu s omáčkou z pečených hub a kořenové zeleniny, bramborové placky se sušenou slaninou (1,3,7,9,12)

Grilovaný filet z kančího hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme s omáčkou z hub, karotky, celeru, cibule a červeného vína. Jako přílohu podáváme bramborové placky se sušenou slaninou.

427 Kč

Z plotny nebo z grilu:

150g Pečené kuřecí prsíčko z farmy na citrónech se šalotkou, česnekem, bílým vínem a smetanou, bramborové krokety (1,3,7,12)

Zprudka grilujeme kuřecí prso z obou stran a poté zapečeme společně s plátky citrónu, stroužky česneku a šalotkou v troubě. Kuřecí prso podáváme s domácími kroketami a smetanovou omáčkou s bílým vínem.

298 Kč

200g Grilovaný špalek z hovězí svíčkové s domácími kroketami, slaninovým chipsem, hořčicovou omáčkou s kapary a listovým salátem (1,3,7,10)

Steak z pravé hovězí svíčkové připravíme v úpravě dle Vašeho přání. Servírujeme ho pak s domácími kroketami, jemnou smetanovou omáčkou z francouzské hořčice, šalotky a kaparů a listovým salátem s naší HuHu zálivkou.

418 Kč

150g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)

Opečená kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor

a karamelizovanými jablečnými klínky.

326 Kč

200g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)

Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.

335 Kč

Lehké nebo bez masa:

150g Smažené cuketové řízečky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší a česnekovo – koprovým dipem (1,3,7,10)

Lehce osolené plátky cukety obalíme v trojobalu se strouhankou z celozrnného pečiva a usmažíme na másle. Servírujeme s bramborovou kaší a česnekovo – koprovým dipem z bílého jogurtu.

178 Kč

Zimní salátová mísa z listového salátu s perníkovým kuřecím prsíčkem, marinovanou hruškou v medu, dýňovými semínky, trhanými krutonky a rybízovou zálivkou (1,3,7,10)

Připravíme si míchaný listový salát, který ochutíme naší zálivkou ochucenou rybízovou šťávou, přidáme marinované kousky hrušky s medem a citrónovou šťávou, opražená dýňová semínka, opečené trhané krutony a grilované kuřecí prsíčko z farmy s naší marinádou ochucenou perníkovým kořením a skořicí.

218 Kč

Něco sladkého třeba s vynikající kávou:

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)

Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.

121 Kč           

Zmrzlinový pohár „Švarcvald“ s vanilkovou a čokoládovou zmrzlinou, horkými višněmi, šlehačkou a čokoládovými hoblinkami (1,3,7)

„Švarcvald“ nebo také Černý les je pohár s chutí světoznámého dortu. Nesmí tedy chybět višně s kapkou višňovice, cukrem a skořicí, čokoládová zmrzlina a šlehačka.

118 Kč  

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy. Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši        

Masopustní menu:

Menu I.

Sklenka šumivého

Přijměte sklenku šumivého jako malou pozornost Hostince.

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)

Nejprve oprášený recept babičky Hubálkové ochutnali hosté při cateringových akcích. Díky své oblíbenosti jsme paštiku připravovali jako malý prezent před otevřením hostince. Nikdy nechyběla na jídelním lístku a je nejprodávanějším předkrmem. Na Váš popud jsme ji začali vyrábět i na prodej a získala cenu „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.

150g Pečené kuřecí prsíčko z farmy na citrónech se šalotkou, česnekem, bílým vínem a smetanou, bramborové krokety (1,3,7,12)

Zprudka grilujeme kuřecí prso z obou stran a poté zapečeme společně s plátky citrónu, stroužky česneku a šalotkou v troubě. Kuřecí prso podáváme s domácími kroketami a smetanovou omáčkou s bílým vínem.

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)

Ve starých kuchařkách jsem vyčetl recept na smažená jablíčka v pivním těstíčku, a to bylo inspirací pro vytvoření receptu, který bude pro náš hostinec typický a nezapomenutelný. Proto hrušky v kombinaci se skořicí a vanilkovou omáčkou. Má představa se naplnila a tento dezert by nám někteří neodpustili, pokud by na jídelním lístku chyběl.

488 Kč

 Masopustní menu:

Menu II.

Sklenka šumivého

Přijměte sklenku šumivého jako malou pozornost Hostince.

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)

Polévka ve skrze sváteční a hlavně poctivá. Vývar je připravován z hovězí oháňky, žebra a morkových kostí. Táhne se vždy přes noc se zeleninou, kořením a kapkou červeného vína. Roláda mi pak přišla jako vtipná vložka, kterou nenabízí každý a hlavně ušlechtile do ní zpracujeme uvařené maso z oháňky a žebra.

200g Filet z kančího hřbetu s omáčkou z pečených hub a kořenové zeleniny, bramborové placky se sušenou slaninou (1,3,7,9,12)

Grilovaný filet z kančího hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme s omáčkou z hub, karotky, celeru, cibule a červeného vína. Jako přílohu podáváme bramborové placky se sušenou slaninou.

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)

Ve starých kuchařkách jsem vyčetl recept na smažená jablíčka v pivním těstíčku a to bylo inspirací pro vytvoření receptu, který bude pro náš hostinec typický a nezapomenutelný. Má představa se naplnila a tento dezert by nám někteří neodpustili, pokud by na jídelním lístku chyběl.

557 Kč