
Jídelní lístek – platný od 4. 2. 2023
Zima na jídelním lístku.
Něco malého před jídlem
Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)
Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.
132 Kč
Hřejivé polévky:
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)
Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.
89 Kč
Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)
Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.
82 Kč
Z kuchařky našich babiček:
150g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)
Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.
263 Kč
150g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)
269 Kč
200g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)
Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeným vínem. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.
266 Kč
200g Filet z kančího hřbetu s omáčkou z pečených hub a kořenové zeleniny, bramborové placky se sušenou slaninou (1,3,7,9,12)
Grilovaný filet z kančího hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme s omáčkou z hub, karotky, celeru, cibule a červeného vína. Jako přílohu podáváme bramborové placky se sušenou slaninou.
427 Kč
Z plotny nebo z grilu:
150g Pečené kuřecí prsíčko z farmy na citrónech se šalotkou, česnekem, bílým vínem a smetanou, bramborové krokety (1,3,7,12)
Zprudka grilujeme kuřecí prso z obou stran a poté zapečeme společně s plátky citrónu, stroužky česneku a šalotkou v troubě. Kuřecí prso podáváme s domácími kroketami a smetanovou omáčkou s bílým vínem.
298 Kč
200g Grilovaný špalek z hovězí svíčkové s domácími kroketami, slaninovým chipsem, hořčicovou omáčkou s kapary a listovým salátem (1,3,7,10)
Steak z pravé hovězí svíčkové připravíme v úpravě dle Vašeho přání. Servírujeme ho pak s domácími kroketami, jemnou smetanovou omáčkou z francouzské hořčice, šalotky a kaparů a listovým salátem s naší HuHu zálivkou.
418 Kč
150g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)
Opečená kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor
a karamelizovanými jablečnými klínky.
326 Kč
200g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)
Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.
335 Kč
Lehké nebo bez masa:
150g Smažené cuketové řízečky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší a česnekovo – koprovým dipem (1,3,7,10)
Lehce osolené plátky cukety obalíme v trojobalu se strouhankou z celozrnného pečiva a usmažíme na másle. Servírujeme s bramborovou kaší a česnekovo – koprovým dipem z bílého jogurtu.
178 Kč
Zimní salátová mísa z listového salátu s perníkovým kuřecím prsíčkem, marinovanou hruškou v medu, dýňovými semínky, trhanými krutonky a rybízovou zálivkou (1,3,7,10)
Připravíme si míchaný listový salát, který ochutíme naší zálivkou ochucenou rybízovou šťávou, přidáme marinované kousky hrušky s medem a citrónovou šťávou, opražená dýňová semínka, opečené trhané krutony a grilované kuřecí prsíčko z farmy s naší marinádou ochucenou perníkovým kořením a skořicí.
218 Kč
Něco sladkého třeba s vynikající kávou:
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)
Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.
121 Kč
Zmrzlinový pohár „Švarcvald“ s vanilkovou a čokoládovou zmrzlinou, horkými višněmi, šlehačkou a čokoládovými hoblinkami (1,3,7)
„Švarcvald“ nebo také Černý les je pohár s chutí světoznámého dortu. Nesmí tedy chybět višně s kapkou višňovice, cukrem a skořicí, čokoládová zmrzlina a šlehačka.
118 Kč
Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy. Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.
Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši
Masopustní menu:
Menu I.
Sklenka šumivého
Přijměte sklenku šumivého jako malou pozornost Hostince.
Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)
Nejprve oprášený recept babičky Hubálkové ochutnali hosté při cateringových akcích. Díky své oblíbenosti jsme paštiku připravovali jako malý prezent před otevřením hostince. Nikdy nechyběla na jídelním lístku a je nejprodávanějším předkrmem. Na Váš popud jsme ji začali vyrábět i na prodej a získala cenu „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.
150g Pečené kuřecí prsíčko z farmy na citrónech se šalotkou, česnekem, bílým vínem a smetanou, bramborové krokety (1,3,7,12)
Zprudka grilujeme kuřecí prso z obou stran a poté zapečeme společně s plátky citrónu, stroužky česneku a šalotkou v troubě. Kuřecí prso podáváme s domácími kroketami a smetanovou omáčkou s bílým vínem.
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)
Ve starých kuchařkách jsem vyčetl recept na smažená jablíčka v pivním těstíčku, a to bylo inspirací pro vytvoření receptu, který bude pro náš hostinec typický a nezapomenutelný. Proto hrušky v kombinaci se skořicí a vanilkovou omáčkou. Má představa se naplnila a tento dezert by nám někteří neodpustili, pokud by na jídelním lístku chyběl.
488 Kč
Masopustní menu:
Menu II.
Sklenka šumivého
Přijměte sklenku šumivého jako malou pozornost Hostince.
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)
Polévka ve skrze sváteční a hlavně poctivá. Vývar je připravován z hovězí oháňky, žebra a morkových kostí. Táhne se vždy přes noc se zeleninou, kořením a kapkou červeného vína. Roláda mi pak přišla jako vtipná vložka, kterou nenabízí každý a hlavně ušlechtile do ní zpracujeme uvařené maso z oháňky a žebra.
200g Filet z kančího hřbetu s omáčkou z pečených hub a kořenové zeleniny, bramborové placky se sušenou slaninou (1,3,7,9,12)
Grilovaný filet z kančího hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme s omáčkou z hub, karotky, celeru, cibule a červeného vína. Jako přílohu podáváme bramborové placky se sušenou slaninou.
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)
Ve starých kuchařkách jsem vyčetl recept na smažená jablíčka v pivním těstíčku a to bylo inspirací pro vytvoření receptu, který bude pro náš hostinec typický a nezapomenutelný. Má představa se naplnila a tento dezert by nám někteří neodpustili, pokud by na jídelním lístku chyběl.
557 Kč