uhubalku-hostinec

Stálá nabídka u Hubálků

Jídelní lístek platný od 15. 6. 2024.

Předkrm nebo malý chod:

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)                    

Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.

132 Kč

Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem (1,7,10)

Novinka z naší kuchyně. Z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a koření jsme vyrobili zeleninový tatarák. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens z Lična.

126 Kč

100 g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s farmářským dipem a listovým salátkem (1,3,7,10)

Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s farmářským dipem z podmáslí, bylinek a majonézy a listovým salátkem s naší zálivkou.

148 Kč

HuHu letní ochutnávkové prkénko s chlebovými topinkami (1,7,9,10,12)

Husí paštika, vepřové ve vlastní šťávě, trhané hovězí ze žebra, zeleninový tataráček „Vegáč“, listový salátek s naší HuHu zálivkou, cibulové čatní, HuHu grilovací omáčka, karotkový salát, chlebové topinky.

2-4 osoby           284 Kč                  4-6 osob            426 Kč

100 g Domácí nakládaný hermelín, pečivový košík (1,7,10)

Co dodat, hermelín, cibule, jarní cibulka, česnek, koření a trochu čerstvého chilli. Nakládaný hermelín je doména našeho šéfa servisu Petra. K tomu nepustí ani mě.

105 Kč

Polévky:

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa (1,3,7,9)

Polévka ze svátečního jídelníčku připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.

95 Kč       

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)

Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.

89 Kč

Z plotny a sporáku našich babiček:

150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)

Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.

263 Kč

150 g Trhané vepřové maso z krkovičky marinované v černém pivu s kysaným zelím a bramborovými špalíčky s cibulkou (1,3,12)

Vepřo, knedlo, zelo trochu jinak. Pomalu pečená vepřová krkovička se natrhá a pomalu dále vaří v marinádě s černým pivem, česnekem a cibulí. Trhané pak podáváme s kysaným zelím a bramborovo – cibulovými špalíčky.

279 Kč

200 g Vídeňské pečené hovězí žebro se smaženou cibulí, bramborovou kaší a karotkovým salátem s česnekem (1,7)

Inspiraci jsem si vzal z klasické Zwiebelrostbraten. Výborné hovězí v naší marinádě s lehkou nasládlou chutí je prostě lahůdka. Stačí pak jen bramborová kaše a lehce pikantní karotkový salát.

287 Kč

150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)

Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva.

269 Kč

200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)

Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeného vína. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.

266 Kč

Steaky a gril:

150 g Grilované kuřecí prsíčko s polentovým koláčkem s cibulí a čerstvým sýrem, lesklou karotkou s hráškem a sezamovým semínkem, citrónovou omáčkou se sekanou čerstvou petrželkou (1,3,7,11)

Ke grilovanému kuřecímu prsíčku z rašovické farmy přidáme příjemně sladkou karotku a hrášek, polentový koláček s čerstvým sýrem a příjemně nakyslou citrónovou omáčku.

319 Kč

200 g Tenderloin steak z pravé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, steakovými hranolkami, osmaženou cibulkou a listovým salátem (1,3,7,10,12)

Tenderloin, nebo také Filet Mignon, je steak z pravé hovězí svíčkové z její středové části. Steak je obalený ve slanině a grilovaný dle Vašeho přání.

 415 Kč

150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)

Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.

326 Kč

200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)

Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.

335 Kč

Lehké nebo bezmasé:

Venkovský listový salát s farmářským dresinkem, plátky slaniny, kuřecím masem, pečenými cherry rajčátky, nakládanými plátky červené řepy a opečenými brusketkami (1,3,7)

264 Kč

150 g Pečená pražma královská na bylinkách a česneku s gratinovanou letní zeleninou, bagetkou a listovým salátem (1,3,4,7,10)

Pražmu marinujeme v olivovém oleji s cibulkou, česnekem, bylinkami a chilli papričkou a podáváme s letní zeleninou s rajčaty, lilkem, cuketou a cibulí se sýrem Gran Moravia.

438 Kč

Vegetariánský zeleninový kotlík s rajčaty, cizrnou, batáty, chilli a cuketou s jogurtem a sekaným koriandrem, pečivo (1,3,7)

Lehce pikantní zeleninové jídlo pro vegetariány. Bohatý zeleninový kotlík s různou zeleninou, cizrnou krásně osvěží tučný jogurt a krásně ovoní sekaný čerstvý koriandr. K takovému jídlu stačí jen trochu pečiva.

187 Kč

Něco sladkého třeba s vynikající kávou:

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)

Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.

121 Kč

Meruňkový sorbet s březovým sirupem a mandlovým likérem, domácím borůvkovým džemem se skořicí a drcenými pusinkami (3,8)

 110 Kč

Císařský trhanec s rozinkami, našimi hruškovými povidly, zasněžený vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem (1,3,7)

Velmi známý dezert z lehkého vaječného těsta s rozinkami lehce máčenými v rumu. Trhanec podáváme s našimi hruškovými povidly, vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem.

110 Kč

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.

Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši