uhubalku-hostinec

Jídelní lístek – platný od 2. 7. 2022

 Léto na jídelním lístku U Hubálků.

Něco malého před jídlem

Uzený lososovitý pstruh na kyselé zelenině s citrónovou smetanou a koriandrovým pestem (4,7,8,10)

Pstruha si udíme v našem Green Eggu a podáváme s kyselou karotkou, cibulkou a řapíkatým celerem vařeným v nálevu z octa, vody, cukru a kurkumy. Pro zjemnění pak zdobíme zakysanou smetanou s citrónem a vlastním pestem z čerstvého koriandru, kešu oříšků a sýra Grand Moravia.

128 Kč

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10)

Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naší cibulovou marmeládou.

132 Kč

100g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s pažitkovou majonézou a listovým salátkem (1,3,7,10)

Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s lehkou pažitkovou majonézou a listovým salátkem s naší zálivkou.

125 Kč

Polévka je grunt a kdo jí nejí bude ….

Letní studená polévka z čerstvé salátové okurky s jogurtem, podmáslím, koprem, ředkvičkami, černým sezamem a česnekem (7,11)

84 Kč

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)

Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.

89 Kč       

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)

Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.

82 Kč

Z plotny a sporáku našich babiček:

150g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)

Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.

254 Kč      

200g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)

Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeným vínem. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek. K takovému jídlu se moc hodí špekový žemlový knedlík.

256 Kč

150g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a salátkem z jarních lístků (1,3,7,10)

269 Kč

300g s. k. Hovězí žebro pečené a uzené v peci podávané se slaninovým chipsem, pikantní kukuřicí a listovým salátem (1,3,7,10)

Marinované žebro v nálevu z koření, soli a bylinek okořeníme a pomalu pečeme v keramické peci, do které lehce přidáváme dřevěné štěpky, které maso krásně ovoní. Nakonec potřeme žebro naší marinádou a necháme odpočinout. Hovězí servírujeme s kukuřicí ochucenou chilli, kari a skořicí.

287 Kč

300g Pečené jehněčí kolínko na bylinkách a česneku se smetanovým špenátem a bramborovými špalky (1,3,7)

Jehněčí kolínko naložíme do směsi bylin a česneku a necháme marinovat. Poté maso pečeme nejlépe tak 12 hodin. Jehněčí kolínko pak servírujeme se smetanovým špenátem a bramborovými špalky lehce opečenými na másle.

376 Kč 

Z plotny nebo z grilu:

150g Pečený losos s karamelizovanou cibulí se šípkovým džemem a bramborovými plackami (1,3,4,7)

Filet lososa marinujeme v sójové omáčce, rýžovém vínu, chilli a zázvoru. Po upečení pak servírujeme s karamelizovanou červenou cibulí ochucenou šípkovým džemem a domácími bramborovými plackami.

354 Kč

200g Grilovaný špalek z hovězí svíčkové s domácími kroketami, pepřovou omáčkou a listovým salátem (1,3,7,10)

Steak z pravé hovězí svíčkové připravíme v úpravě dle Vašeho přání. Servírujeme ho pak s našimi domácími kroketami a pepřovou omáčkou s růžovým pepřem a ginem.

396 Kč

150g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)

Opečená kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.

319 Kč

200g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)

Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaným listovým salátem s naší HuHu zálivkou.

327 Kč

Lehké nebo bez masa:

150g Smažené cuketové řízečky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší a česnekovo – koprovým dipem (1,3,7,10)

Lehce osolené plátky cukety obalíme v trojobalu se strouhankou z celozrnného pečiva a usmažíme na másle. Servírujeme s bramborovou kaší a česnekovo – koprovým dipem z bílého jogurtu.

178 Kč

150g Grilované kuřecí prsíčko z Rašovické farmy s teplým bramborovým salátem s řapíkatým celerem, červenou cibulí a sušenou slaninou s přelivem ze zakysané smetany a falešnými brusinkami (1 ,3, 7, 9)

Kuřecí maso je z rašovické kuřecí farmy. K masu pak připravujeme bramborový salát z opečených brambor s kousky panchetty, řapíkatým celerem, červenou cibulí a zakysanou smetanou a falešnými brusinkami z červeného rybízu a koření.

298 Kč

Míchaný listový salát se slaninovo – sýrovou placičkou, caesar zálivkou, restovanou sušenou slaninou a trhanými bylinkovými krutonky (1,3,4,7,10)

Variace na Caesar salát. Směs listových salátů a zelených lístků s placičkami ze strouhaného sýra a sušené slaniny, které pečeme v troubě, restovanými kousky pancetty a trhanými bylinkovými krutonky.

173 Kč

Něco sladkého třeba s vynikající kávou:

Zmrzlinový pohár s višňovým rozvarem se zmrzlinou ze slaného karamelu a šlehačkou (1,3,7,8)

Višňový rozvar s trochou cukru a skořice se zmrzlinou ze slaného karamelu a čerstvé šlehačky

121 Kč           

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)

Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.

121 Kč           

Kynuté lívanečky obalené ve skořicovém cukru s žahourem z lesního ovoce a vanilkovou zmrzlinou (1,3,7)

Klasické lívanečky obalíme v hrubém skořicovém cukru a podáváme s rozvarem z lesního ovoce se smetanou a vanilkovou zmrzlinou.

95 Kč      

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy. Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby,

5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice,

11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši