uhubalku-hostinec

Jídelní lístek – platný od 21. 5. 2022

Období chřestu je tu, a tak si ho s námi užívejte.

Něco malého před jídlem

Terina z telecího jazyka s petrželkou, estragonem a francouzskou hořčicí s čerstvým chlebem a nakládanou zeleninou (1,9,10)

Domácí terina z vařeného telecího jazyka ochucená na kyselo s petrželkou, estragonem a pikantní hořčicí. To vše spojené silným vývarem z telecích nožiček. Terinu servírujeme s nakládanou kyselou zeleninou s houbami.

109 Kč

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10)

Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků servírovaný s naší cibulovou marmeládou, listovým salátem a brusinkami.

132 Kč

Polévka je grunt a kdo jí nejí bude ….

Chřestový krém s uzeným chřestem, kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými mandlovými plátky (1,7,8)

Z chřestového vývaru a lehce zauzeného chřestu v našem kamadu, vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou s kapkami dýňového oleje a zdobená praženými mandlovými plátky.

96 Kč

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)

Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.

89 Kč       

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)

Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.

82 Kč

Chřestové dobroty na našem jídelníčku:

200g Grilovaný špalek z hovězí svíčkové s vařeným chřestem, domácími kroketami a pepřovou omáčkou (1, 3, 7)

Steak z pravé hovězí svíčkové připravíme v úpravě dle Vašeho přání. Servírujeme ho pak s chřestem, našimi domácími kroketami a pepřovou omáčkou s růžovým pepřem a ginem.

396 Kč

150g Salátová mísa z listových salátů s grilovaným lososem, čerstvým chřestem, jarními výhonky a trhanými krutony (1, 3, 4, 7, 8, 10)

Míchaný listový salát s naší zálivkou s kousky chřestu a grilovaným lososem marinovaným v marinádě ze sójové omáčky s chilli a zázvorem, jarními klíčky a trhanými krutony z bílého pečiva.

354 Kč

150g Grilované rašovické kuřecí prsíčko s teplým bramborovým salátem s kousky zeleného chřestu, červenou cibulí a sušenou slaninou s přelivem ze zakysané smetany a brusinkami (1 ,3, 7, 9)

Kuřecí maso je z rašovické kuřecí farmy. K masu pak připravujeme bramborový salát z opečených brambor s kousky panchetty, červenou cibulí a zakysanou smetanou. Nesmí chybět samozřejmě ani čerstvý chřest.

298 Kč

150g Vařený chřest zapečený s burgundskou šunkou a sýrem, holandská omáčka a vařené nové brambory (3, 7)

Pro mě je to absolutní chřestová klasika, kterou si nenechte ujít. Chřest se zabalí do vařené šunky a zapeče se sýrem, k tomu nesmí chybět tradiční holandská omáčka a nové brambory.

275 Kč

Smažený chřest na přepuštěném másle s pažitkovou majonézou a vařeným novým bramborem a listovým salátem (7,10)

Krátce povařený chřest se balí v mouce, vajíčku a panko strouhance a usmaží na přepuštěném másle. Ke kouskům chřestu skvěle ladí pažitková majonéza ochucená citrónovou šťávou a trocha listového salátu.

259 Kč

 Z plotny nebo z grilu:

150g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a salátkem z jarních lístků (1,3,7)

269 Kč

300g Pečené jehněčí kolínko na bylinkách a česneku se smetanovým špenátem a bramborovými špalky (1,3,7,8)

Jehněčí kolínko naložíme do směsi bylin a česneku a necháme marinovat. Poté maso pečeme nejlépe tak 12 hodin. Jehněčí kolínko pak servírujeme se smetanovým špenátem a bramborovými špalky lehce opečenými na másle.

376 Kč 

150g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)

Opečená kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.

319 Kč

200g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)

Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaným listovým salátem s naší HuHu zálivkou.

327 Kč

150g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)

Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.

254 Kč      

200g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)

Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeným vínem. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek. K takovému jídlu se moc hodí špekový žemlový knedlík.

256 Kč

Lehké a bez masa:

150g Smažené celerové řízečky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší a česnekovo – koprovým dipem (1,3,7,9,10)

Lehce osolené plátky celeru obalíme v trojobalu se strouhankou z celozrnného pečiva a usmažíme na másle. Servírujeme s bramborovou kaší a česnekovo – koprovým dipem z bílého jogurtu.

178 Kč

Vaječná omeleta s čerstvým kozím sýrem, rukolou, restovanými dýňovými semínky a salátkem (3,7,10)

Jarní varianta bezmasého pokrmu. Lehká vaječná omeletka plněná kousky čerstvého kozího sýra a lístků mladého špenátu ochuceným špetkou soli a pepře se salátkem z jarních lístků.

149 Kč

Něco sladkého třeba s vynikající kávou:

Zmrzlinový pohár s rozvarem z lesního ovoce s kousky chřestu, zmrzlinou ze slaného karamelu a šlehačkou (1,3,7,8)

Lesní ovoce lehce rozvaříme s cukrem a skořicí a kousky bílého chřestu. Necháme vychladnout a do poháru vrstvíme se zmrzlinou ze slaného karamelu a zdobíme čerstvou šlehačkou a pistáciovými oříšky.

121 Kč           

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)

Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova

a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.

121 Kč           

Čokoládový mousse s mátovou zmrzlinou a šlehačkou (1,3,7)

97 Kč            

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy. Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby,

5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice,

11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši 

×