uhubalku-hostinec

Stálá nabídka u Hubálků

Jídelní lístek platný od 8.5.2024.

Předkrm nebo malý chod:

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)                            

Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.

132 Kč

Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem (1,7,10)

Novinka z naší kuchyně. Z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a koření jsme vyrobili zeleninový tatarák. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens z Lična.

126 Kč

HuHu jarní ochutnávkové prkénko s chlebovými topinkami (1,7,9,10,12)

Husí paštika, vepřové ve vlastní šťávě, trhané hovězí ze žebra, zeleninový tataráček „Vegáč“, listový salátek s naší HuHu zálivkou, cibulové čatní, HuHu grilovací omáčka, brusinky, chlebové topinky.

2-4 osoby           284 Kč                  4-6 osob            426 Kč

100 g Domácí nakládaný hermelín, pečivový košík (1,7,10)

Co dodat, hermelín, cibule, jarní cibulka, česnek, koření a trochu čerstvého chilli. Nakládaný hermelín je doména našeho šéfa servisu Petra. K tomu nepustí ani mě.

105 Kč

Polévky:

Chřestový krém s kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky (1,7,12)

Vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou a zdobená kapkami dýňového oleje a praženými dýňovými semínky.

102 Kč

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa (1,3,7,9)

Polévka ze svátečního jídelníčku připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.

95 Kč       

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)

Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.

89 Kč

Z plotny a sporáku našich babiček:

150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)

Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.

263 Kč

200 g Pečená křepelka plněná jarní nádivkou s mladým špenátem a sušenou slaninou, jarní pečená zelenina s kousky chřestu a bramborovou kaší (1,3,7)

Pravá jarní lahůdka. Velmi jemné maso křepelek se právě hodí ve spojení s nádivkami. Ta naše je žemlová s bylinkami, spoustou jarního zeleného, špetkou muškátového oříšku a voňavé sušené pancetty.

386 Kč

150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)

Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva.

269 Kč

200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)

Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeným vínem. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.

266 Kč

Steaky a gril:

200 g Telecí rib eye steak s vařený chřestem, holandskou omáčkou, slaninovým chipsem, domácími kroketami a listovým salátem (1,3,7,10)

Vysoký roštěnec je jedna z nejlepších částí telecího na steaky. Tak si užijte lahodné a jemné telecí s máslovou chutí holandské omáčky a domácími kroketami.

477 Kč

150 g Grilované kuřecí prsíčko s jarní pečenou zeleninou s kousky chřestu, holandskou omáčkou a novým bramborem (1,3,7)

Ke grilovanému kuřecímu prsíčku z rašovické farmy přidáme vařený bílý a zelený chřest a vařené nové brambory. Toto lehké jarní jídlo servírujeme s holandskou omáčkou.

319 Kč

200 g Tenderloin steak z pravé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, steakovými hranolkami, osmaženou cibulkou a listovým salátem (1,3,7,10,12)

Tenderloin, nebo také Filet Mignon, je steak z pravé hovězí svíčkové z její středové části. Steak je obalený ve slanině a grilovaný dle Vašeho přání.

 415 Kč

150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)

Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.

326 Kč

200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)

Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.

335 Kč

Lehké nebo bezmasé:

150 g Opečené filetky candáta s bylinkovým máslem s medvědím česnekem, novým bramborem a zelím ze salátových srdíček (3,4,7,10,12)

Filetky candáta opečeme a ovlažíme bylinkovým máslem s medvědím česnekem, servírujeme s vařeným novým bramborem a restovaným zelím ze salátových srdíček s citrónovou šťávou a bylinkovým pestem.

438 Kč

150 g Vařený chřest zapečený s burgundskou šunkou a sýrem, holandská omáčka a vařené nové brambory (3,7)

Pro mě je to absolutní chřestová klasika, kterou si nenechte ujít. Chřest se zabalí do vařené šunky a zapeče se se sýrem, k tomu nesmí chybět tradiční holandská omáčka a nové brambory.

275 Kč

Smažený bílý chřest s jarním listovým salátem s caesar zálivkou, kousky zeleného chřestu a pečenými krutony s bylinkami (1,3,4,7,10)

Krátce povařený chřest se obalí v mouce, vajíčku, strouhance a usmaží. Ke kouskům chřestu skvěle ladí svěží salát z jarních lístků a microgreens, kousky zeleného chřestu, cherry rajčátky a trhanými krutony s bylinkami.

259 Kč

Něco sladkého třeba s vynikající kávou:

Hrušky smažené ve vin ném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)

Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.

121 Kč

Chřestový sorbet s březovým sirupem, prachem ze sušeného grepu a čerstvými jahodami

Vyrobili jsme si domácí sorbet z březového sirupu, chřestu a citrónové šťávy a z něho připravujeme lehký a svěží dezert okořeněný prachem ze sušeného grepu a čerstvými jahodami.

110 Kč

Císařský trhanec s rozinkami, naší jahodovou zavařeninou, zasněžený vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem (1,3,7)

Velmi známý dezert z lehkého vaječného těsta s rozinkami lehce máčenými v rumu. Trhanec podáváme s naší jahodovou zavařeninou, vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem.

110 Kč



Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy. Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši        

   

 

×