
Jídelní lístek – platný od 13. 5. 2023
Předkrmy:
Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)
Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.
132 Kč
Marinované plátky hovězí svíčkové v medu a pšeničném pivu s pečenou cibulí, chilli papričkou a slaninovou bagetou (1,3,7,10)
Hovězí svíčkovou velmi krátce opečeme ze všech stran a marinujeme v marinádě s medem, hořčicí, zázvorem, česnekem, pšeničným pivem, chilli a olejem. Servírujeme na tenké plátky s kapkami marinády, pečenými cibulkami naloženými v oleji a rozpečenou bagetou se slaninovým máslem.
138 Kč
Polévky:
Chřestový krém s uzeným chřestem, kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky (1,7,12)
Z chřestového vývaru a lehce zauzeného chřestu v našem vajíčku, vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou a zdobená kapkami dýňového oleje a praženými dýňovými semínky.
102 Kč
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)
Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.
92 Kč
Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)
Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.
84 Kč
Chřestové dobroty na našem jídelníčku:
350 g Telecí tomahawk, vařený chřest, nové brambory, holandská omáčka a malý listový salátek (1,3,7,10)
Lehké telecí ze hřbetu s kouskem žeberní kosti a masa z boku. Tomahawk lehce marinujeme v bylinkách a oleji a grilujeme. Necháme odpočinout a servírujeme s chřestem, novými bramborami, holandskou omáčkou a listovým salátem.
463 Kč
200 g Grilovaný špalek z hovězí svíčkové s vařeným chřestem, domácími kroketami a pepřovou omáčkou (1,3,7)
Steak z pravé hovězí svíčkové připravíme v úpravě dle Vašeho přání. Servírujeme ho pak s chřestem, našimi domácími kroketami a pepřovou omáčkou s růžovým pepřem a ginem.
410 Kč
150 g Opečené rašovické kuřecí prsíčko na másle s vařeným chřestem v páře s kaší z pečených nových brambor, gratinovaných se sýrem Gran Moravia a silnou kuřecí redukcí (1,3,7,9)
298 Kč
150 g Vařený chřest zapečený s burgundskou šunkou a sýrem, holandská omáčka a vařené nové brambory (3,7)
Pro mě je to absolutní chřestová klasika, kterou si nenechte ujít. Chřest se zabalí do vařené šunky a zapeče se se sýrem, k tomu nesmí chybět tradiční holandská omáčka a nové brambory.
275 Kč
Z plotny nebo z grilu:
150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)
Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.
263 Kč
150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)
269 Kč
200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)
Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeným vínem. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.
266 Kč
150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)
Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.
326 Kč
200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)
Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a a míchaný listový salátem s naší HuHu zálivkou.
335 Kč
Lehké nebo bez masa:
Smažený chřest v panko strouhance na přepuštěném másle se salátem z opečených brambor, jablka, řapíkatého celeru, červené cibule a zakysané smetany (1,3,7,9,10)
Krátce povařený chřest se balí v mouce, vajíčku, panko strouhance a usmaží na přepuštěném másle. Ke kouskům chřestu skvěle ladí svěží salát z opečených brambor s řapíkatým celerem, červenou cibulí, jablky a zakysanou smetanou.
259 Kč
150 g Grilovaný filet pražmy královské s bylinkovým máslem, marinovaným salátem z pečené zeleniny, grilovanými salátovými srdíčky a bylinkovou bagetou (1,3,4,6,7,11)
Čerstvý filet pražmy královské ogrilujeme a servírujeme se salátem z pečené cukety, cibule, lilku, rajčátek a papriky, grilovanými salátovými srdíčky marinovaných v sójové omáčce a sezamovém oleji a opečenou bagetou.
439 Kč
Něco sladkého třeba s vynikající kávou:
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)
Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.
121 Kč
Čokoládový mousse s mátovou zmrzlinou, šlehačkou a šupinkami z listového těsta (1,3,7)
Nadýchaná pěna z tmavé čokolády s voňavou mátovou zmrzlinou, čerstvou šlehačkou a drcenými kousky listového těsta.
110 Kč
Na másle opečené bramborové šišky s teplým rebarborovým kompotem, strouhaným perníkem a mátovým cukrem (1,3,7)
Česká klasika trochu jinak. Tradiční bramborové šišky opečené na másle se podlijí rebarborovým kompotem a ozdobí trochou práškového cukru, strouhaným perníkem, mátovým cukrem vyrobeným z krupicového cukru a čerstvých lístků máty.
127 Kč
Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy. Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.
Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši