Stálá nabídka u Hubálků
Jídelní lístek platný od 15. 6. 2024.
Předkrm nebo malý chod:
Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)
Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.
132 Kč
Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem (1,7,10)
Novinka z naší kuchyně. Z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a koření jsme vyrobili zeleninový tatarák. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens z Lična.
126 Kč
100 g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s farmářským dipem a listovým salátkem (1,3,7,10)
Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s farmářským dipem z podmáslí, bylinek a majonézy a listovým salátkem s naší zálivkou.
148 Kč
HuHu letní ochutnávkové prkénko s chlebovými topinkami (1,7,9,10,12)
Husí paštika, vepřové ve vlastní šťávě, trhané hovězí ze žebra, zeleninový tataráček „Vegáč“, listový salátek s naší HuHu zálivkou, cibulové čatní, HuHu grilovací omáčka, karotkový salát, chlebové topinky.
2-4 osoby 284 Kč 4-6 osob 426 Kč
100 g Domácí nakládaný hermelín, pečivový košík (1,7,10)
Co dodat, hermelín, cibule, jarní cibulka, česnek, koření a trochu čerstvého chilli. Nakládaný hermelín je doména našeho šéfa servisu Petra. K tomu nepustí ani mě.
105 Kč
Polévky:
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa (1,3,7,9)
Polévka ze svátečního jídelníčku připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.
95 Kč
Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)
Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.
89 Kč
Z plotny a sporáku našich babiček:
150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)
Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.
263 Kč
150 g Trhané vepřové maso z krkovičky marinované v černém pivu s kysaným zelím a bramborovými špalíčky s cibulkou (1,3,12)
Vepřo, knedlo, zelo trochu jinak. Pomalu pečená vepřová krkovička se natrhá a pomalu dále vaří v marinádě s černým pivem, česnekem a cibulí. Trhané pak podáváme s kysaným zelím a bramborovo – cibulovými špalíčky.
279 Kč
200 g Vídeňské pečené hovězí žebro se smaženou cibulí, bramborovou kaší a karotkovým salátem s česnekem (1,7)
Inspiraci jsem si vzal z klasické Zwiebelrostbraten. Výborné hovězí v naší marinádě s lehkou nasládlou chutí je prostě lahůdka. Stačí pak jen bramborová kaše a lehce pikantní karotkový salát.
287 Kč
150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)
Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva.
269 Kč
200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)
Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeného vína. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.
266 Kč
Steaky a gril:
150 g Grilované kuřecí prsíčko s polentovým koláčkem s cibulí a čerstvým sýrem, lesklou karotkou s hráškem a sezamovým semínkem, citrónovou omáčkou se sekanou čerstvou petrželkou (1,3,7,11)
Ke grilovanému kuřecímu prsíčku z rašovické farmy přidáme příjemně sladkou karotku a hrášek, polentový koláček s čerstvým sýrem a příjemně nakyslou citrónovou omáčku.
319 Kč
200 g Tenderloin steak z pravé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, steakovými hranolkami, osmaženou cibulkou a listovým salátem (1,3,7,10,12)
Tenderloin, nebo také Filet Mignon, je steak z pravé hovězí svíčkové z její středové části. Steak je obalený ve slanině a grilovaný dle Vašeho přání.
415 Kč
150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)
Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.
326 Kč
200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)
Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.
335 Kč
Lehké nebo bezmasé:
Venkovský listový salát s farmářským dresinkem, plátky slaniny, kuřecím masem, pečenými cherry rajčátky, nakládanými plátky červené řepy a opečenými brusketkami (1,3,7)
264 Kč
150 g Pečená pražma královská na bylinkách a česneku s gratinovanou letní zeleninou, bagetkou a listovým salátem (1,3,4,7,10)
Pražmu marinujeme v olivovém oleji s cibulkou, česnekem, bylinkami a chilli papričkou a podáváme s letní zeleninou s rajčaty, lilkem, cuketou a cibulí se sýrem Gran Moravia.
438 Kč
Vegetariánský zeleninový kotlík s rajčaty, cizrnou, batáty, chilli a cuketou s jogurtem a sekaným koriandrem, pečivo (1,3,7)
Lehce pikantní zeleninové jídlo pro vegetariány. Bohatý zeleninový kotlík s různou zeleninou, cizrnou krásně osvěží tučný jogurt a krásně ovoní sekaný čerstvý koriandr. K takovému jídlu stačí jen trochu pečiva.
187 Kč
Něco sladkého třeba s vynikající kávou:
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)
Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.
121 Kč
Meruňkový sorbet s březovým sirupem a mandlovým likérem, domácím borůvkovým džemem se skořicí a drcenými pusinkami (3,8)
110 Kč
Císařský trhanec s rozinkami, našimi hruškovými povidly, zasněžený vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem (1,3,7)
Velmi známý dezert z lehkého vaječného těsta s rozinkami lehce máčenými v rumu. Trhanec podáváme s našimi hruškovými povidly, vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem.
110 Kč
Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.
Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.
Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši