uhubalku-hostinec

Jídelní lístek – platný od 13. 5. 2023

Předkrmy:

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)

Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.

132 Kč

Marinované plátky hovězí svíčkové v medu a pšeničném pivu s pečenou cibulí, chilli papričkou a slaninovou bagetou (1,3,7,10)

Hovězí svíčkovou velmi krátce opečeme ze všech stran a marinujeme v marinádě s medem, hořčicí, zázvorem, česnekem, pšeničným pivem, chilli a olejem. Servírujeme na tenké plátky s kapkami marinády, pečenými cibulkami naloženými v oleji a rozpečenou bagetou se slaninovým máslem.

138 Kč

Polévky:

Chřestový krém s uzeným chřestem, kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky (1,7,12)

Z chřestového vývaru a lehce zauzeného chřestu v našem vajíčku, vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou a zdobená kapkami dýňového oleje a praženými dýňovými semínky.

102 Kč

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)

Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.

92 Kč       

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)

Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.

84 Kč

Chřestové dobroty na našem jídelníčku:

350 g Telecí tomahawk, vařený chřest, nové brambory, holandská omáčka a malý listový salátek (1,3,7,10)

Lehké telecí ze hřbetu s kouskem žeberní kosti a masa z boku. Tomahawk lehce marinujeme v bylinkách a oleji a grilujeme. Necháme odpočinout a servírujeme s chřestem, novými bramborami, holandskou omáčkou a listovým salátem.

463 Kč

200 g Grilovaný špalek z hovězí svíčkové s vařeným chřestem, domácími kroketami a pepřovou omáčkou (1,3,7)

Steak z pravé hovězí svíčkové připravíme v úpravě dle Vašeho přání. Servírujeme ho pak s chřestem, našimi domácími kroketami a pepřovou omáčkou s růžovým pepřem a ginem.

410 Kč

150 g Opečené rašovické kuřecí prsíčko na másle s vařeným chřestem v páře s kaší z pečených nových brambor, gratinovaných se sýrem Gran Moravia a silnou kuřecí redukcí (1,3,7,9)

298 Kč

150 g Vařený chřest zapečený s burgundskou šunkou a sýrem, holandská omáčka a vařené nové brambory (3,7)

Pro mě je to absolutní chřestová klasika, kterou si nenechte ujít. Chřest se zabalí do vařené šunky a zapeče se se sýrem, k tomu nesmí chybět tradiční holandská omáčka a nové brambory.

275 Kč

Z plotny nebo z grilu:

150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)

Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.

263 Kč

150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)

269 Kč

200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)

Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeným vínem. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.

266 Kč

150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)

Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.

326 Kč

200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)

Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a a míchaný listový salátem s naší HuHu zálivkou.

335 Kč

Lehké nebo bez masa:

Smažený chřest v panko strouhance na přepuštěném másle se salátem z opečených brambor, jablka, řapíkatého celeru, červené cibule a zakysané smetany (1,3,7,9,10)

Krátce povařený chřest se balí v mouce, vajíčku, panko strouhance a usmaží na přepuštěném másle. Ke kouskům chřestu skvěle ladí svěží salát z opečených brambor s řapíkatým celerem, červenou cibulí, jablky a zakysanou smetanou.

259 Kč

150 g Grilovaný filet pražmy královské s bylinkovým máslem, marinovaným salátem z pečené zeleniny, grilovanými salátovými srdíčky a bylinkovou bagetou (1,3,4,6,7,11)

Čerstvý filet pražmy královské ogrilujeme a servírujeme se salátem z pečené cukety, cibule, lilku, rajčátek a papriky, grilovanými salátovými srdíčky marinovaných v sójové omáčce a sezamovém oleji a opečenou bagetou.

439 Kč

Něco sladkého třeba s vynikající kávou:

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)

Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.

121 Kč           

Čokoládový mousse s mátovou zmrzlinou, šlehačkou a šupinkami z listového těsta (1,3,7)

Nadýchaná pěna z tmavé čokolády s voňavou mátovou zmrzlinou, čerstvou šlehačkou a drcenými kousky listového těsta.

110 Kč            

Na másle opečené bramborové šišky s teplým rebarborovým kompotem, strouhaným perníkem a mátovým cukrem (1,3,7)

Česká klasika trochu jinak. Tradiční bramborové šišky opečené na másle se podlijí rebarborovým kompotem a ozdobí trochou práškového cukru, strouhaným perníkem, mátovým cukrem vyrobeným z krupicového cukru a čerstvých lístků máty.

127 Kč

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy. Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši        

×