
Jídelní lístek – platný od 21. 5. 2022
Období chřestu je tu, a tak si ho s námi užívejte.
Něco malého před jídlem
Terina z telecího jazyka s petrželkou, estragonem a francouzskou hořčicí s čerstvým chlebem a nakládanou zeleninou (1,9,10)
Domácí terina z vařeného telecího jazyka ochucená na kyselo s petrželkou, estragonem a pikantní hořčicí. To vše spojené silným vývarem z telecích nožiček. Terinu servírujeme s nakládanou kyselou zeleninou s houbami.
109 Kč
Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10)
Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků servírovaný s naší cibulovou marmeládou, listovým salátem a brusinkami.
132 Kč
Polévka je grunt a kdo jí nejí bude ….
Chřestový krém s uzeným chřestem, kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými mandlovými plátky (1,7,8)
Z chřestového vývaru a lehce zauzeného chřestu v našem kamadu, vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou s kapkami dýňového oleje a zdobená praženými mandlovými plátky.
96 Kč
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)
Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.
89 Kč
Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)
Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.
82 Kč
Chřestové dobroty na našem jídelníčku:
200g Grilovaný špalek z hovězí svíčkové s vařeným chřestem, domácími kroketami a pepřovou omáčkou (1, 3, 7)
Steak z pravé hovězí svíčkové připravíme v úpravě dle Vašeho přání. Servírujeme ho pak s chřestem, našimi domácími kroketami a pepřovou omáčkou s růžovým pepřem a ginem.
396 Kč
150g Salátová mísa z listových salátů s grilovaným lososem, čerstvým chřestem, jarními výhonky a trhanými krutony (1, 3, 4, 7, 8, 10)
Míchaný listový salát s naší zálivkou s kousky chřestu a grilovaným lososem marinovaným v marinádě ze sójové omáčky s chilli a zázvorem, jarními klíčky a trhanými krutony z bílého pečiva.
354 Kč
150g Grilované rašovické kuřecí prsíčko s teplým bramborovým salátem s kousky zeleného chřestu, červenou cibulí a sušenou slaninou s přelivem ze zakysané smetany a brusinkami (1 ,3, 7, 9)
Kuřecí maso je z rašovické kuřecí farmy. K masu pak připravujeme bramborový salát z opečených brambor s kousky panchetty, červenou cibulí a zakysanou smetanou. Nesmí chybět samozřejmě ani čerstvý chřest.
298 Kč
150g Vařený chřest zapečený s burgundskou šunkou a sýrem, holandská omáčka a vařené nové brambory (3, 7)
Pro mě je to absolutní chřestová klasika, kterou si nenechte ujít. Chřest se zabalí do vařené šunky a zapeče se sýrem, k tomu nesmí chybět tradiční holandská omáčka a nové brambory.
275 Kč
Smažený chřest na přepuštěném másle s pažitkovou majonézou a vařeným novým bramborem a listovým salátem (7,10)
Krátce povařený chřest se balí v mouce, vajíčku a panko strouhance a usmaží na přepuštěném másle. Ke kouskům chřestu skvěle ladí pažitková majonéza ochucená citrónovou šťávou a trocha listového salátu.
259 Kč
Z plotny nebo z grilu:
150g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a salátkem z jarních lístků (1,3,7)
269 Kč
300g Pečené jehněčí kolínko na bylinkách a česneku se smetanovým špenátem a bramborovými špalky (1,3,7,8)
Jehněčí kolínko naložíme do směsi bylin a česneku a necháme marinovat. Poté maso pečeme nejlépe tak 12 hodin. Jehněčí kolínko pak servírujeme se smetanovým špenátem a bramborovými špalky lehce opečenými na másle.
376 Kč
150g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)
Opečená kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.
319 Kč
200g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)
Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaným listovým salátem s naší HuHu zálivkou.
327 Kč
150g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)
Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.
254 Kč
200g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)
Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeným vínem. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek. K takovému jídlu se moc hodí špekový žemlový knedlík.
256 Kč
Lehké a bez masa:
150g Smažené celerové řízečky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší a česnekovo – koprovým dipem (1,3,7,9,10)
Lehce osolené plátky celeru obalíme v trojobalu se strouhankou z celozrnného pečiva a usmažíme na másle. Servírujeme s bramborovou kaší a česnekovo – koprovým dipem z bílého jogurtu.
178 Kč
Vaječná omeleta s čerstvým kozím sýrem, rukolou, restovanými dýňovými semínky a salátkem (3,7,10)
Jarní varianta bezmasého pokrmu. Lehká vaječná omeletka plněná kousky čerstvého kozího sýra a lístků mladého špenátu ochuceným špetkou soli a pepře se salátkem z jarních lístků.
149 Kč
Něco sladkého třeba s vynikající kávou:
Zmrzlinový pohár s rozvarem z lesního ovoce s kousky chřestu, zmrzlinou ze slaného karamelu a šlehačkou (1,3,7,8)
Lesní ovoce lehce rozvaříme s cukrem a skořicí a kousky bílého chřestu. Necháme vychladnout a do poháru vrstvíme se zmrzlinou ze slaného karamelu a zdobíme čerstvou šlehačkou a pistáciovými oříšky.
121 Kč
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)
Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova
a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.
121 Kč
Čokoládový mousse s mátovou zmrzlinou a šlehačkou (1,3,7)
97 Kč
Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy. Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.
Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby,
5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice,
11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši