Ukrajinský speciál
2.–13. 4. 2025
Degustační Koločavské prkénko
Koločavská klobása, Choloděc huspenina, domácí slanina, salát z červené řepy se smetanou a křenem, karotkový salát, marinovaná cibulka, čerstvý křen, brynza, chléb a pečivo.
310 Kč pro 2–4 osoby | 445 Kč pro 4–6 osob
Choloděc z uzeného masa se salátem z červené řepy
Choloděc je huspenina, která nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Vyrábí se z vařeného uzeného kolena, vepřových nožiček, mrkve a česneku. Podává se se salátem z červené řepy se smetanou, cibulkou, hořčicí a křenem.
115 Kč
Ukrajinský boršč z vepřového masa s česnekovou pampuškou, slaninou a zakysanou smetanou
Polévka z vepřového masa s červenou řepou, zelím, kořenovou zeleninou, rajčaty, fazolemi a kořením. Na Ukrajině se k němu servírují česnekové buchtičky zvané Pampušky, domácí slanina a zakysaná smetana.
110 Kč
Holubci plněné telecím masem a rýží s tomatovou omáčkou a zakysanou smetanou
Holubci jsou plněné zelné listy dušeným telecím masem s osmaženou cibulkou, vařenou rýží, mrkví, solí a pepřem. Zapékají se v tomatové omáčce z rajčat, cibule a česneku. Holubci se servírují se lžící zakysané smetany a sekanou petrželkou.
234 Kč
Smažený Čeburek s mletým vepřovým masem se sýrem a cibulí a česnekovým dipem, listový salát
Smažené kapsy z těsta z mouky, soli a vody plněné mletým vepřovým masem, sýrem a cibulí. Čeburek si namáčejte v česnekovém dipu.
218 Kč
150 g Smažený kyjevský kotlet z kuřecího prsíčka, plněný koprovým máslem, smažená kuřecí palička, bramborová kaše a marinovaný karotkový salát
Recept údajně vznikl v hotelu Continental v Kyjevě. Připravuje se trochu nečekaně z kuřecího prsíčka, které se plní koprovým máslem. Protože se může připravovat i ze stehýnka, servírujeme tak smaženou kuřecí paličku s bramborovou kaší a karotkový salát marinovaný s kořením a česnekem.
310 Kč
Vareniky plněné masovou náplní s osmaženou cibulkou, škvarky a zakysanou smetanou
Moje velmi oblíbené národní ukrajinské jídlo. Nudlové taštičky podobné italským raviolám se plní směsí vařeného, v našem případě hovězího, masa s osmaženou cibulkou, škvarky, solí a pepřem. Vareniky se zdobí osmaženou cibulkou na sádle se škvarky a zakysanou smetanou.
210 Kč
200 g Ukrajinský šašlik na jehle z vepřové krkovičky, kuřecích křidýlek a vepřového žebra s grilovanou cibulí, pikantním dipem a pečenou bramborou s brynzou a opečenou slaninou
Šašlik jsou kousky masa na jehle z vepřové krkovičky, kuřecích křidýlek a masitého vepřového boku, které se marinuje s cibulí, octem a vínem. Šašlik podáváme s grilovanou cibulí, pikantním dipem Adžiga s feferonkou a ořechy a pečenou bramborou ve slupce s brynzou a opečenou slaninou.
266 Kč
Pelmeně plněné bramborovou náplní, rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou
Pokud Vám nevadí máslo, tak můžete konzumovat i jako bezmasé jídlo. Nudlové taštičky jsou naplněné bramborovou náplní se zeleninou a cibulkou. Doporučuji si pelmeně promíchat s rozpuštěným máslem a přidat zakysanou smetanu.
179 Kč
Pečené jablíčko na medu s tvarohem, vlašskými ořechy a rozinkami
Jablko marinované v citronové šťávě se vydlabe a naplní tvarohem se skořicí, rozinkami máčenými v rumu. Jablíčko se upeče a polévá medem, zdobí vlašskými ořechy a rozinkami.
128 Kč
Na co se u nás můžete těšit?
15.–27. 4. 2025 — Tradiční velikonoční menu (Jarní speciál)
26. 4. 2025 — Háčka jedou na Kostelecký pivní festival
16. 5. 2025 — Špárgl párty (bohatá nabídka chřestových specialit formou bufetu)
Těším se na vaši návštěvu! ❤️
Pavel Hubálek, šéfkuchař