Hostinec U Hubálků v zimě

Šéfův zimní speciál

Nabídka platná od 5. 12. 2025

Předkrm nebo malý chod

Zelňák se zakysanou smetanou, kousky kolowratského uzeného pstruha, prachem z karamelizovaných jablek a koprovým olejem

Zelňák je bramborák s kysaným zelím, který se opečený podává s kousky filetu uzeného pstruha z kolowratských sádek z Opočna. Prach z karamelizovaných jablek dodá jídlu příjemnou nasládlost, zakysaná smetana svěžest a koprový olej od Hardeggů eleganci.

138 Kč

(1, 3, 4, 7, 10)

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní

Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.

149 Kč

(7, 10)

Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem

Zeleninový tatarák, který jsme vyrobili z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a koření. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens.

139 Kč

(1, 7, 10)

Párty prkýnka

Hovězí tatarák s česnekem a topinkami

Čerstvě připravený tatarák z hovězího masa si můžete objednat jako jednu porci nebo Vám ho můžeme servírovat na stůl na našem předkrmovém prknu pro dvě nebo čtyři osoby. Ochucený tatarák Vám ještě zpestříme kyselou zeleninou, nasekanou cibulkou, okurkovou čalamádou, cibulovým čatní, česnekem a topinkami.

247 Kč – 120 g | 476 Kč – 240 g | 885 Kč – 480 g

(1, 3, 7, 9, 10, 12)

HuHu předkrmové prkénko s chlebovými topinkami

Husí rillettes, husí játra v sádle, domácí uzená slanina, nakládaný hermelín, zeleninový tataráček „Vegáč“, salát z bílého zelí, karotky a červené řepy, cibulové čatní, okurková čalamáda, chlebové topinky.

290 Kč pro 2–4 osoby | 460 Kč pro 4–6 osob

(1, 7, 9, 10, 12)

Polévky

Krémová kaštanová polévka s česnekem, chilli papričkou, mléčnou pěnou a chlebovými krutonky s bylinkami

Polévka patřící k předvánočnímu času. Oloupané a uvařené kaštany se orestují na cibulce, podlijí vývarem a provaří. Poté se vše rozmixuje, lehce zahustí světlou jíškou a dochutí česnekem, solí a pár šupinkami chilli. K polévce podáváme chlebové krutonky s bylinkami a zjemníme mléčnou pěnou.

130 Kč

(1, 7, 9, 12)

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa

Polévka ze svátečního jídelníčku připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.

115 Kč

(1, 3, 7, 9)

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem

Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.

95 Kč

(1, 3, 7)

Z plotny a sporáku našich babiček

150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem

Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.

289 Kč

(1, 3, 7, 9)

200 g Smažená vepřová kotletka s čedarem a sušenou šunkou se smaženými bramborovými klínky, tatarkou a listovým salátem

Tak trochu jiné Cordon bleu. Smažená kapsa z vepřové kotlety je plněná čedarem a sušenou šunkou. Jako přílohu jsem volil smažené bramborové klínky, tatarku a listový salát s naší zálivkou.

348 Kč

(1, 3, 7, 9, 10)

150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem

Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva.

295 Kč

(1, 3, 7, 10)

200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem

Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeného vína. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.

289 Kč

(1, 3, 7, 12)

Pro milovníky různých mas z grilu

200 g Grilovaný dančí hřbet s bramborovými plackami, slaninovým chipsem a cibulovým zelím se šípkovým džemem

Jemný dančí hřbet marinujeme s bylinkami. Doporučujeme grilovat na medium rare. Pokud dostane prostor pro dostatečný odpočinek, tak vzniká opravdová lahůdka. K tomu podáváme tradiční bramborové placky ovoněné tymiánem a cibulové zelí s karamelem a šípkovým džemem.

529 Kč

(1, 3, 7, 10, 12)

250 g Rib Eye steak z hovězího vysokého roštěnce se smaženými bramborovými klínky s rozmarýnem, naší marinádou, farmářským dipem a okurkovou čalamádou

Vysoký roštěnec s tukovým okem je oblíbená část hovězího na steaky. Vybrali jsme tedy řádnou velikost pro opravdové labužníky a doplnili jsme k němu naše vlastní výrobky jako marinádu, farmářský dip a okurkovou čalamádu.

580 Kč

(7, 10)

200 g Tenderloin steak z pravé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, steakovými hranolkami, osmaženou
cibulkou a listovým salátem

Tenderloin, nebo také Filet Mignon, je steak z pravé hovězí svíčkové z její středové části. Steak je obalený ve slanině a grilovaný dle Vašeho přání.

532 Kč

(1, 7, 10, 12)

150 g Grilované kuřecí prsíčko s domácími kroketami, restovanými fazolkami se slaninou a bylinkami, smetanová omáčka

Kuřecí prsíčko z rašovické farmy servírujeme na restovaných fazolových luscích se sušenou slaninou, plátky česneku, šalotkou a bylinkami. Přílohou tradičně domácí krokety a smetanová omáčka s karamelizovaným cukrem na másle, kapkou Madeiry a trochou medové hořčice.

349 Kč

(1, 3, 7, 10, 12)

150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky

Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy, s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.

376 Kč

(1, 3, 7, 12)

200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem

Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.

368 Kč

(1, 3, 7, 10)

Lehké nebo bezmasé

Gratinované špecle se sýrem, špenátem a dýní, listový salát s naší zálivkou

Inspirace z Tyrolska, jen jsme vynechali slaninu, abychom mohli nabídnout zajímavé bezmasé jídlo. Domácí ručně vyráběné špecle krátce orestujeme na oleji, přidáme sýr a nudličky dýně a necháme sýr rozpustit. Na závěr přidáme lístky čerstvého špenátu a ochutíme solí, pepřem a muškátem. Celý pokrm pak krátce zapečeme, posypeme smaženou cibulkou a servírujeme s listovým salátem.

232 Kč

(1, 3, 7, 10)

250 g Pečený pstruh na másle se zeleninovou nádivkou, orestované petrželkové brambory a listový salát

Pstruha jsme nasolili a naplnili směsí cibule, karotky, řapíkatého celeru a kopru. Poté rybu opečeme na másle a podáváme s restovanými brambůrkami s čerstvou sekanou petrželkou a listovým salátem s naší zálivkou.

345 Kč

(4, 7, 10)

150 g Grilovaný halibut na salátu z opečených brambor s marinovanou řepou, černou čočkou a zeleninovým dipem

Halibut nebo také platýs černý je výborná ryba. Doporučuje se příliš nekořenit, abychom mohli vychutnat jeho příjemnou chuť. Rybu servírujeme na vrstveném salátu s čerstvými lístky, opečenými bramborami ve slupce s černou čočkou, zeleninovým dipem s trochou majonézy a plátky marinované červené řepy v kyselém nálevu.

380 Kč

(4, 7, 8)

Něco sladkého třeba s vynikající kávou

Smažená zmrzlina s horkými malinami, matcha sušenkami a čerstvou šlehačkou

Vanilkovou zmrzlinu obalíme ve vajíčku se skořicí, cukrem a kukuřičných lupíncích s kokosem, usmažíme a podáváme s horkými malinami, matcha sušenkami a šlehačkou.

149 Kč

(1, 3, 7)

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou

Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí s vanilkovou omáčkou

133 Kč

(1, 3, 7, 12)

Císařský trhanec s rozinkami zasněžený vanilkovým cukrem, švestkovým rozvarem a omáčkou z bílé čokolády

Velmi známý dezert z lehkého vaječného těsta s rozinkami lehce máčenými v rumu. Kousky trhance se opečou na másle, zdobí na švestkový rozvar, pocukrují vanilkovým cukrem a servírují s omáčkou z bílé čokolády.

110 Kč

(1, 3, 7)

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.

Poloviční porce jsou účtované za 75 % ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko,

8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši