Chřestový speciál
od 17. 5. 2025
Degustační prkno Hostince U Hubálků
Králičí paštika, domácí lančmít, domácí uzený losos s naší teriyaki zálivkou, domácí klobáska, domácí slanina, zelená hořčice, karotkový salát s česnekem, salát z čerstvých jarních lístků chléb a pečivo.
289 Kč pro 2–4 osoby | 425 Kč pro 4–6 osob
Králičí paštika se zelenou hořčicí s medvědím česnekem, brusinkami a salátkem z jarních klíčků
Králičí paštiku vyráběla babička z Borovnice. Našel jsem její recept a připravil ho také pro Vás. Pokud Vás paštika nadchne, je možné si ji u nás zakoupit i s sebou domů.
135 Kč
Chřestový krém s kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky
Vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou a zdobená kapkami dýňového oleje a praženými dýňovými semínky.
120 Kč
150 g Vařený chřest zapečený s burgundskou šunkou a sýrem, holandská omáčka a vařené nové brambory
Pro mě je to absolutní chřestová klasika, kterou si nenechte ujít. Chřest se zabalí do vařené šunky a zapeče se se sýrem, k tomu nesmí chybět tradiční holandská omáčka a nové brambory.
275 Kč
200 g Telecí mletý steak s vařený chřestem, omáčkou z modrého sýra, selské „opečky“ se sušenou slaninou, listový salát
Jemné a lahodné telecí se výborně k chřestu hodí. Dovolil jsme si ho tedy zařadit i letos do chřestového jídelníčku. K mletému steaku jsem zařadil výraznější omáčku z gorgonzoly, bílého vína a smetany a opečené plátky brambor se škvarečky sušené slaniny.
369 Kč
200 g Smažená vepřová kotletka plněná jarním bylinkovým máslem s novým bramborem, vařeným chřestem a holandskou omáčkou
Vepřová smažená klasika, které máslo dodá nádhernou šťavnatost s typicky jarní přílohou v podobě nových vařených brambor a chřestu s trochou jemné holandské omáčky. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím, houskovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.
310 Kč
Plněné bramborové knedlíky masovou nádivkou z pečeného králičího a uzeného masa s kysaným zelím a osmaženou cibulkou se škvarky
Plněné bramborové knedlíky jsou velmi oblíbeným jídlem. Miloval je také sám rakouský císař pán. Jemné bramborové těsto plné výborné chuti pečeného králičího s kousky uzeného masa a k tomu všemu kysané zelí. Aby nám jídlo dobře klouzalo, tak ho lehce omastíme sádlem s osmaženou cibulkou a škvarky.
259 Kč
Smažený bílý chřest s jarním listovým salátem s caesar zálivkou, pečenými cherry rajčátky marinovanými v balzamiku a pečenými krutony s bylinkami
Krátce povařený chřest se obalí v mouce, vajíčku, strouhance a usmaží. Ke kouskům chřestu skvěle ladí svěží salát z jarních lístků a microgreens, kousky zeleného chřestu, cherry rajčátky a trhanými krutony s bylinkami.
259 Kč
Smažená zmrzlina s jahodovým rozvarem a omáčkou z bílé čokolády
Vanilkovou zmrzlinu obalíme ve vajíčku se skořicí, cukrem a kukuřičných lupíncích s kokosem. Zmrzlinovou kouli rychle usmažíme a podáváme s jahodovým rozvarem a teplou omáčkou z bílé čokolády s medem.
135 Kč
Na co se u nás můžete těšit?
st–pá — červenec–srpen od 18:00 — Hubálek na grilu (tradiční letní prázdninové grilování)
vybrané dny — červenec–srpen — Tematické letní večery s grilem a vínem (zaplať a ukaž, co sníš a vypiješ)
po–ne — červenec–srpen — 11:00–17:00 — Otevřená letní terasa vzadu za hostincem s nabídkou z restaurace (např. pro méně formální posezení, cyklisty, turisty nebo kolemjdoucí)
Těším se na vaši návštěvu! ❤️
Pavel Hubálek, šéfkuchař