Ukrajinský speciál — 2.–13. 4. 2025

Ukrajinský speciál

2.–13. 4. 2025

Degustační Koločavské prkénko

Koločavská klobása, Choloděc huspenina, domácí slanina, salát z červené řepy se smetanou a křenem, karotkový salát, marinovaná cibulka, čerstvý křen, brynza, chléb a pečivo.

310 Kč pro 2–4 osoby | 445 Kč pro 4–6 osob

Choloděc z uzeného masa se salátem z červené řepy

Choloděc je huspenina, která nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Vyrábí se z vařeného uzeného kolena, vepřových nožiček, mrkve a česneku. Podává se se salátem z červené řepy se smetanou, cibulkou, hořčicí a křenem.

115 Kč

Ukrajinský boršč z vepřového masa s česnekovou pampuškou, slaninou a zakysanou smetanou

Polévka z vepřového masa s červenou řepou, zelím, kořenovou zeleninou, rajčaty, fazolemi a kořením. Na Ukrajině se k němu servírují česnekové buchtičky zvané Pampušky, domácí slanina a zakysaná smetana.

110 Kč

Holubci plněné telecím masem a rýží s tomatovou omáčkou a zakysanou smetanou

Holubci jsou plněné zelné listy dušeným telecím masem s osmaženou cibulkou, vařenou rýží, mrkví, solí a pepřem. Zapékají se v tomatové omáčce z rajčat, cibule a česneku. Holubci se servírují se lžící zakysané smetany a sekanou petrželkou.

234 Kč

Smažený Čeburek s mletým vepřovým masem se sýrem a cibulí a česnekovým dipem, listový salát

Smažené kapsy z těsta z mouky, soli a vody plněné mletým vepřovým masem, sýrem a cibulí. Čeburek si namáčejte v česnekovém dipu.

218 Kč

150 g Smažený kyjevský kotlet z kuřecího prsíčka, plněný koprovým máslem, smažená kuřecí palička, bramborová kaše a marinovaný karotkový salát

Recept údajně vznikl v hotelu Continental v Kyjevě. Připravuje se trochu nečekaně z kuřecího prsíčka, které se plní koprovým máslem. Protože se může připravovat i ze stehýnka, servírujeme tak smaženou kuřecí paličku s bramborovou kaší a karotkový salát marinovaný s kořením a česnekem.

310 Kč

Vareniky plněné masovou náplní s osmaženou cibulkou, škvarky a zakysanou smetanou

Moje velmi oblíbené národní ukrajinské jídlo. Nudlové taštičky podobné italským raviolám se plní směsí vařeného, v našem případě hovězího, masa s osmaženou cibulkou, škvarky, solí a pepřem. Vareniky se zdobí osmaženou cibulkou na sádle se škvarky a zakysanou smetanou.

210 Kč

200 g Ukrajinský šašlik na jehle z vepřové krkovičky, kuřecích křidýlek a vepřového žebra s grilovanou cibulí, pikantním dipem a pečenou bramborou s brynzou a opečenou slaninou

Šašlik jsou kousky masa na jehle z vepřové krkovičky, kuřecích křidýlek a masitého vepřového boku, které se marinuje s cibulí, octem a vínem. Šašlik podáváme s grilovanou cibulí, pikantním dipem Adžiga s feferonkou a ořechy a pečenou bramborou ve slupce s brynzou a opečenou slaninou.

266 Kč

Pelmeně plněné bramborovou náplní, rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou

Pokud Vám nevadí máslo, tak můžete konzumovat i jako bezmasé jídlo. Nudlové taštičky jsou naplněné bramborovou náplní se zeleninou a cibulkou. Doporučuji si pelmeně promíchat s rozpuštěným máslem a přidat zakysanou smetanu.

179 Kč

Pečené jablíčko na medu s tvarohem, vlašskými ořechy a rozinkami

Jablko marinované v citronové šťávě se vydlabe a naplní tvarohem se skořicí, rozinkami máčenými v rumu. Jablíčko se upeče a polévá medem, zdobí vlašskými ořechy a rozinkami.

128 Kč

Na co se u nás můžete těšit?

15.–27. 4. 2025 — Tradiční velikonoční menu (Jarní speciál)

26. 4. 2025 — Háčka jedou na Kostelecký pivní festival

16. 5. 2025 — Špárgl párty (bohatá nabídka chřestových specialit formou bufetu)


Těším se na vaši návštěvu! ❤️

Pavel Hubálek, šéfkuchař

Další akce

Jarní speciál — od 18. 4. 2025

Jarní speciál — od 18. 4. 2025

Jarní speciál od 18. 4. 2025 Jarní ochutnávkové prkénko Králičí paštika, domácí lančmít, špekáčkový salát, domácí klobáska, domácí...