Vytvořit PDF Print Email 

Jídelní lístek platný od 27.6.2020

Jídelní lístek platný od 27.6.2020
     
  S cestováním to letos bude složitější. Proto jsem připravil jídelníček s našimi tradičními pokrmy, ale také s jídly, kterými jsem se inspiroval ve světě. Hubálek Pavel majitel    
Něco malého před jídlem, nebo jen tak na zobání:
    Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10) ...  118,00 Kč
  Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami.    
  100g  Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s naším cibulovo – rajčatovým chutney a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  105,00 Kč
  Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v kombinaci s naším lehce pikatním chutney a trochou listového salátku.    
  100g  Grilovaný hermelín s marinádou z bylinek a chilli papriček s česnekovou bagetkou (1,3,7,10) ...  103,00 Kč
  Hermelín je sýr s bílou plísní na povrchu podobný francouzskému Brie. Tak malý nádech Francie. Malá večeře v podobě grilovaného hermelínu zakápnutého marinádou ze sekané petrželky, česneku, čerstvé chilli papričky s růžovým pepřem a olejem. K hermelínu servírujeme česnekovou bagetku a trochu listového salátu.    
    Kyselý salát z uzeniny, sýra a cibule s čerstvým chlebem od Křížků (1,3,10) ...  88,00 Kč
  Tak tento salát mají rádi ve Švarcvaldu, kde jsem několik let sloužil. Osvěžující salát s nudličkami měkkého salámu, sýra ementálského typu, cibule, trochy chilli papriček, worcesterské omáčky a kyselé zálivky. Salát zdobíme trochou listového salátu a podáváme s chlebem nebo pečivem.    
Polévky ty naše klasiky:
    Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7) ...  65,00 Kč
  Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.    
    Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9) ...  78,00 Kč
  Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.    
Dobroty z našeho kraje:
  150g  Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9) ...  210,00 Kč
  Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.    
  200g  Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7) ...  234,00 Kč
  Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.    
  150g  Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší (1,3,7) ...  259,00 Kč
  Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů.    
  200g  Pečené skopové kostky na černém pivu a rozmarýnu s kedlubnovým zelím a bramborovými plackami (1,3,7) ...  247,00 Kč
  Pečené skopové kostky na černém pivu, rozmarýnu, česneku a cibuli s kedlubnovým zelím a tradičními bramborovými plackami s cibulkou a slaninou.    
Tak trochu cestovatelská část jídelníčku:
  300g  Pečená pražma královská v bylinkovo – česnekové marinádě s bohatým listovým salátem s naší zálivkou a česnekovou bagetou (1,3,4,7,9) ...  369,00 Kč
  Grilovanou pražmu na tento způsob si u nás vždy objednají naši portugalští hosté. Prý ji dělám skoro tak dobře jako u nich. Myslím si ale, že toto jídlo patří všude k moři. K pečené pražmě s marinádou z bylinek, cibule, chilli papričky, česneku, citronové šťávy a olivového oleje je nejlepší lehký listový salát a křupavá česneková bagetka.    
  150g  Grilované kuřecí prsíčko supreme s cuketovými plackami, holandskou omáčkou a grilovanými cherry rajčátky (1,3,7) ...  286,00 Kč
  Lehce solené kuřecí prsíčko s kůží a částí křidélka opečeme na grilu, krátce dopečeme v troubě a podáváme s cuketovými plackami nebo také creppes, holandskou omáčkou ze šlehaných žloutků a másla a grilovanými cherry rajčátky. Tak to trocha francouzské inspirace.    
  150g  Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7) ...  304,00 Kč
  Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček, zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky. U drůbeže mě Francie inspiruje nejvíce. Tento recept však klidně můžeme považovat za svůj. Maso a ovoce je oblíbená kombinace i u nás. Strouhance pak určitě náš recept.    
  200g  Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10) ...  310,00 Kč
  Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince. Špecle jsou jako knedlíky v Čechách a v alpských oblastech nejčastěji s panenkou a houbami.    
  300g  Grilovaný vepřový kotlet s kostí na pečených brambůrkách s česnekem a tymiánem, redukovanou cibulí na cideru a pepřovou omáčkou (1,3,7,10) ...  347,00 Kč
  Tento pokrm našel inspiraci v Anglii. To snad díky cideru. Ten však nejpravděpodobněji vznikl v Baskicku. Nicméně zkvašený jablečný mošt nám dodává Joker Cider z Kostelce nad Orlicí. K tomu poctivá kotletka s kouskem žebírka, pečené brambůrky a pepřová omáčka.    
  200g  Steak z pravé hovězí svíčkové s restovanými paprikami se slaninou a cibulí, holandskou omáčkou a bramborovými kroketami (1,3,7,10) ...  398,00 Kč
  U dobrého steaku asi není co dodat. Ten mají rádi v celém světě. U nás tedy na léto s restovanými proužky paprik s cibulí a panchettou, holandskou omáčkou a našimi bramborovými kroketami.    
Lehké z vody i bez masa:
    Caesar salát s filetky grilovaného kuřecího prsíčka, slaninkou a trhanými krutonky (1,3,4,7,10) ...  199,00 Kč
  Snad nejslavnější letní salát z listů římského salátu, grilovanými kousky kuřecích prsíček, panchettou a krutony lehce zakápnutými olivovým olejem. Salát je ochucený zálivkou s hořčicí, sardelkami, sýrem Grand Moravia a žloutky. Tento recept sice vymyslel italský kuchař. Nevznikl však v Itálii, ale za velkou louží.    
  150g  Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší a zelenou omáčkou (1,3,7,9,10) ...  145,00 Kč
  Tenké syrové plátky celeru klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a zelenou omáčkou můžeme také říci Frankfurtskou s bylinkami, zakysanou smetanou, hořčicí a vařeným vajíčkem.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7) ...  93,00 Kč
  Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku. Tento recept by mohl připomínat bavorský jablečný koláček. Ten je však s pivním těstíčkem.    
    Nedopečený čokoládový dortík s horkými višněmi a šlehačkou (1,3,7) ...  106,00 Kč
  Čokoládové opojení v podobě tak trochu nedopečeného dortíku s horkými višněmi s trochou višňovice a čerstvou šlehačkou. Všechny ty ingredience se spojí a vzniká neuvěřitelná lahoda. Možná připomíná i Schwarzwaldský dort.    
 

 

 

 

 
 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí       Telefon - +420 732 403 127  +420 732 403 127  Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

 

 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

Telefon - +420 732 403 127    +420 732 403 127

 Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

LoginUnie


Založeno na Joomla! vytvořeno od INDIGOumi                                    Login / Administrace