Jídelní lístek platný od 7.12.2019
Jídelní lístek platný od 7.12.2019
Šef doporučuje z našeho jídelníčku:
Rillettes nebo také pomazánka s kousky husího masa a jatýrek s cibulovou marmeládou (1,10,12) | ... | 108,00 Kč | ||
Tento recept má svůj původ ve Francii. Rillettes znamená masová pomazánka z tučného masa. V našem případě je to pomalu pečené husí maso s kousky jatýrek, ochucené lehce solí, česnekem a tymiánem a husím sádlem. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb. | ||||
Krémová kaštanová polévka s česnekem, chilli papričkou a chlebovými krutonky s bylinkami (1,7,12) | ... | 82,00 Kč | ||
Polévka patřící k předvánočnímu času. Oloupané a uvařené kaštany se orestují na cibulce, podleji vývarem a provaří. Poté se vše rozmixuje, lehce zahustí světlou jíškou a dochutí, česnekem, solí a pár šupinkami chilli. K polévce podáváme chlebové krutonky s bylinkami. | ||||
150g | Pečený filet candáta s česnekovým máslem a zimní zeleninou a pečenými brambůrkami (1,4,7,9) | ... | 412,00 Kč | |
Filet candáta osolíme, opepříme. Obalíme v mouce a opečeme na másle. Poté candáta krátce dopékáme v troubě společně s brambůrkami, slaninou, cibulí, karotkou, celerem a červenou řepou. Rybu podáváme s česnekovým máslem a kousky citrónu. | ||||
200g | Grilovaný špalek z pravé hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou, opečené selské brambory se slaninkou, cibulí a zastřeným vejcem (1,3,7,10) | ... | 384,00 Kč | |
Grilovaný špalek ugrilujeme dle Vašeho přání, lehce opepříme, osolíme a pak servírujeme s opečenými brambůrkami se slaninou a cibulí. Steak podáváme s pepřovou omáčkou a zastřeným vajíčkem. | ||||
Nedopečený čokoládový dortík s horkými višněmi a šlehačkou (1,3,7) | ... | 106,00 Kč | ||
Čokoládové opojení v podobě tradičního tak trochu nedopečeného dortíku s horkými višněmi s trochou višňovice a čerstvou šlehačkou. |
Studené předkrmy:
Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10,12) | ... | 118,00 Kč | ||
Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami. | ||||
Kapří paštika na salátku z pečených plátků červené řepy a česnekovou bagetkou (1,3,4,7,10) | ... | 98,00 Kč | ||
Vykostěné filety kapra jsme marinovali s česnekem, obalili v mouce a upekli na másle. Společně se smetanou a sardelkami jsme maso umixovali a přidali máslo. Paštika se pak pomalu zavaří a podává na plátcích pečené červené řepy s citronovou marinádou, listovým salátkem a česnekovou bagetkou. |
Polévky na zahřátí:
Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7) | ... | 55,00 Kč | ||
Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany. | ||||
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9) | ... | 62,00 Kč | ||
Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší. |
Zimní dobroty od Hubálků:
150g | Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikovaná slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9) | ... | 197,00 Kč | |
Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou. | ||||
200g | Hovězí líčka po vídeňsku s našimi brusinkami, vídeňskou cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12) | ... | 226,00 Kč | |
Toto jídlo neochutnáte všude. Hovězí líčka uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Připravíme si máslovou jíšku a zahustíme vývar na omáčku. Dochutíme citronovou kůrou a šťávou a zjemníme smetanou. Podáváme se špekovým knedlíkem. | ||||
150g | Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší (1,3,7,10) | ... | 238,00 Kč | |
Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů. | ||||
150g | Smažený krůtí řízek s lehkým bramborovým salátem a česnekovou majonézou s osmaženou cibulkou (1,3,7,10) | ... | 259,00 Kč | |
Krůtí klasika smažená na másle s lehkým bramborovým salátem ochuceným na kyselo s cibulkou, solí, cukrem a kapkou oleje. Krůtí řízek podáváme s majonézou ochucenou lehce česnekem, osmaženou cibulkou a citronovou šťávou. | ||||
150g | Grilované kuřecí prsíčko s omáčkou z černého jeřábu a domácími bramborovými kroketami (1,3,7,12) | ... | 268,00 Kč | |
Lehce solené kuřecí prsíčko, upravené na grilu s omáčkou z černého jeřábu, vína a domácími bramborovými kroketami. Prsíčka zdobí karamelizovaná jablíčka. | ||||
200g | Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10) | ... | 284,00 Kč | |
Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince. | ||||
150g | Kachní prsíčko na švestkách a víně s kořenovou zeleninou a bramborovými strouhanci (1,3,7,9,12) | ... | 286,00 Kč | |
Kachní prsíčka opečená do růžova s omáčkou z červeného vína, kořenové zeleniny a sušených švestek, podávané s plackami z brambor a jablíček, zdobená vídeňskou cibulkou. |
Zvěřina z kuchařek našich babiček:
200g | Grilovaný filet jeleního hřbetu s houbovou omáčkou, snopkem z černého kořene a dýňovým pyré (1,3,7,12) | ... | 394,00 Kč | |
Grilovaný špalek jeleního hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme s houbovou omáčkou, snopkem z hadího mordu a dýňovým pyré s kapkou smetany, máslem a tymiánem. | ||||
150g | Srnčí řízky s omáčkou z červeného vína s restovanými kapustičkami a bramborovou kaší (1,3,7,12) | ... | 418,00 Kč | |
Grilované plátky ze srnčího hřbetu s tlučeným bobkovým listem, novým kořením a jalovcem s omáčkou z červeného vína. Jako přílohu podáváme kapustičky se slaninou a bramborovou kaší. | ||||
150g | Pečené kostky z muflona na tymiánu s kysaným zelím s hruškami a opečenými bramborovými špalky (1,3,7) | ... | 247,00 Kč | |
Mufloní plec na kostky marinujeme v česneku a tymiánu. Orestujeme a pečeme s cibulí. K muflonímu masu podáváme kyselé zelí s hruškami a opečenými bramborovými špalky. | ||||
200g | Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7) | ... | 219,00 Kč | |
Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou. |
Ze zahrádky a bez masa:
150g | Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší (1,3,7,9,10) | ... | 145,00 Kč | |
Plátky celeru vařené ve vývaru s citronem. Klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a trochu listového salátu. | ||||
Zimní salátová mísa z listového salátu s kousky čerstvé hrušky, brusinkami, kozím žervé a bylinkovou bagetkou (1,3,7,10) | ... | 184,00 Kč | ||
Směs listových salátů jako rosso, dubáček, rukola, špenát ochutíme naší salátovou zálivkou, pokapeme brusinkami a ozdobíme kousky čerstvé hrušky a měkkého kozího sýra. Salát podáváme s bylinkovou bagetkou. |
Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:
150g | Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem (1) | ... | 98,00 Kč | |
Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí, pepřem a česnekem. | ||||
90g | Gothajský salám s cibulí, nakládanými houbami, salátkem a čerstvým chlebem od Křížků (1,10) | ... | 79,00 Kč | |
Oblíbená pochoutka ve většině hospůdek první republiky. My ho nakupujeme u Váhalů, pro které ladil recepturu známý šéfkuchař Ondřej Slanina. Je výborný a poctivý. |
Něco sladkého k dobré kávě:
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7) | ... | 93,00 Kč | ||
Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku. | ||||
Pěna z bílé čokolády s marinovaným sušeným ovocem v tokajském a opraženými mandlovými plátky (6,7,8) | ... | 85,00 Kč | ||
Pěna ze smetany a bílé čokolády s naloženými meruňkami, švestkami, rozinkami, ananasem a brusinkami v tokajském víně. Dezert podáváme ve skleničce a zdobíme čerstvou šlehačkou a opraženými mandlovými plátky. | ||||
Palačinka s opilými borůvkami a vanilkovou zmrzlinou na perníkovém prachu se šlehačkou (1,3,7) | ... | 106,00 Kč | ||
Tak takovou klasiku jsem nemohl vynechat. Palačinky nemáme často na jídelníčku, ale s opilými borůvkami, které jsme naložili v létě do cukru a rumu, jsou fantastické. K palačince podáváme makovou zmrzlinu na perníkovém prachu a trochu čerstvé šlehačky. |
Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahujícíc lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – soja,
7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 - sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 - měkkýši
Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.
Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.