Vytvořit PDF Print Email 
Sezónní jídelní lístek od 24.11.2018
Studené a teplé před jídlem:
    Husí rillettes s kousky husích jatýrek lehce ochucený česnekem se salátkem z červené řepy s křenem a čerstvým chlebem od Křížků (1,7,10) ...  108,00 Kč
  Tento recept má svůj původ ve Francii. Rillettes znamená masová pomazánka z tučného masa. V našem případě je to pomalu pečené husí maso s kousky jatýrek, ochucené lehce solí, česnekem a tymiánem a husím sádlem. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.    
    Venkovská terinka ve skle z vepřového vařeného a uzeného masa s domácím chutney (1,3,7,10) ...  89,00 Kč
  Paštiku jsme připravili z vařeného vepřového masa, trochy vepřových jater a libového uzeného masa, které jsme pomleli a ochutili solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Paštiku podáváme s rozvarem z cibule, rajčat a jablíček ochucených lehce nasládle. Paštiku doprovází trocha listového salátku.    
Polévka s nádechem zimy:
    Krémová kaštanová polévka s česnekem a bylinkovými krutonky z černého chleba (1,7) ...  72,00 Kč
  Polévka patřící k předvánočnímu času. Oloupané a uvařené kaštany se orestují na cibulce, podleji vývarem a provaří. Poté se vše rozmixuje, lehce zahustí světlou jíškou a dochutí, česnekem, solí a pár šupinkami chilli. K polévce podáváme chlebové krutonky s bylinkami.    
Ryba k předvánočnímu času patří:
  150g  Grilované filetky candáta s omáčkou z pečených paprik, restovanými kapustičkami a špeclemi (1,3,4,7) ...  386,00 Kč
  Lehce osolené filetky čerstvého candáta opečeme krátce na grilu. Candáta servírujeme s orestovanými špeclemi na přepuštěném másle s malými růžičkami kapusty. Pokrm doplňuje omáčka z pečených paprik, cibule, smetany a bílého vína.    
Grilované sváteční lahůdky:
  200g  Grilovaný filet jeleního hřbetu s pepřovou omáčkou, vídeňskou cibulkou a dýňovým pyré (1,7) ...  394,00 Kč
  Grilovaný špalek jeleního hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme s pepřovou omáčkou se smetanou a koňakem. Jako přílohu jsme vybrali dýňové pyré s kapkou smetany, máslem a čerstvým tymiánem. Na závěr hřbet zdobím osmaženou vídeňskou cibulkou.    
  200g  Grilovaný špalek z vysokého roštěnce „Rib Eye“ s omáčkou z červeného vína a pečeného morku s našimi kroketami a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  372,00 Kč
  Flákotku Vám rádi připravíme dle Vašeho přání na patřičný stupeň propečení a podáváme s omáčkou z červeného vína a pečeného morku z hovězích kostí, lehce ochucenou solí, pepřem, česnekem a dijonskou hořčicí. Jako přílohu jsme zvolili krokety a listový salát se zálivkou hostince.    
  200g  Grilovaná skopová svíčková na jehle se slaninou a česnekem s rozmarýnovými brambůrkami a glazovanou červenou cibulí (1,10) ...  326,00 Kč
  Náš řezník pro nás připravil lahůdku. Čerstvé skopové panenky připravíme na jehlu s kousky slaniny a stroužků česneku. Lehce osolíme, opepříme a naložíme do oleje. Jehlu opečeme na grilu a podáváme s pečenými malými brambůrkami s čerstvým rozmarýnem a glazovanou červenou cibulí s trochou cukru.    
Pečená, smažená i jiná masíčka:
    Bramborové knedlíky plněné husím konfitem s česnekem a bylinkami na červeném zelí podlévaným ciderem s cibulkou (1,3) ...  198,00 Kč
  Tradiční české jídlo jsme trochu upravili. Do bramborového těsta plníme husí maso, které jsme dlouho táhli v sádle ochuceným česnekem a bylinkami. K bramborovým knedlíkům podáváme výborné červené zelí, které jsme podlévali Kosteleckým ciderem a zahustili jíškou z husího sádla.    
  150g  Kančí kýta se šípkovou omáčkou, karamelizovanými kousky jablíček a opečenými bramborovými šulánky (1,3,7) ...  268,00 Kč
  V našem případě se šípkovou. Omáčka s lehce natrpklou chutí šípků s trochou zeleniny a vína s kousky restovaných jablíček s cukrem a máslem a bramborovými špalíčky opečenými na husím sádle.    
  200g  Smažená vepřová krkovička s vídeňským bramborovým salátem a česnekovou majonézou s osmaženou cibulkou (1,3,7,10) ...  194,00 Kč
  Vepřová klasika smažená na másle s vídeňským bramborovým salátem ochuceným na kyselo s cibulkou, solí, cukrem a kapkou oleje. Krkovičku podáváme s majonézou ochucenou lehce česnekem, osmaženou cibulkou a citronovou šťávou.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Pěna z bílé čokolády s marinovaným sušeným ovocem v tokajském a opraženými mandlovými plátky (1,3,7,8) ...  85,00 Kč
  Pěna ze smetany a bílé čokolády s naloženými meruňkami, švestkami, rozinkami a brusinkami v tokajském víně. Dezert podáváme ve skleničce a zdobíme čerstvou šlehačkou a opraženými mandlovými plátky.    
    Nedopečený čokoládový dortík s malinovou omáčkou a šlehačkou (1,3,7) ...  106,00 Kč
  Čokoládové opojení v podobě tradičního tak trochu nedopečeného dortíku s malinovou omáčkou z naší malinové marmelády a čerstvou šlehačkou.    
    Nadýchané lívanečky obalené ve skořicovém cukru s opilými borůvkami se smetanou (1,3,7) ...  75,00 Kč
  Klasické lívanečky opečeme, po opečení obalíme v hrubém skořicovém cukru a podáváme s borůvkovým žahourem z opilých borůvek, které jsme naložili v létě do rumu a cukru. Žahour zjemníme kapkou smetany a vanilkovým pudinkem.    
 

 

 

 

 
 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí       Telefon - +420 732 403 127  +420 732 403 127  Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

 

 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

Telefon - +420 732 403 127    +420 732 403 127

 Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

LoginUnie


Založeno na Joomla! vytvořeno od INDIGOumi                                    Login / Administrace