Jídelní lístek platný od 2.2.2019
Jídelní lístek
Studené před jídlem:
Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10) | ... | 118,00 Kč | ||
Tento recept má svůj původ ve Francii. Rillettes znamená masová pomazánka z tučného masa. V našem případě je to pomalu pečené husí maso s kousky jatýrek, ochucené lehce solí, česnekem a tymiánem a husím sádlem. | ||||
80g | Králičí paštika se salátkem z kysaného zelí a jablek, domácím chutney a čerstvým chlebem (1,3,10) | ... | 125,00 Kč | |
Babička Hubálková vyráběla výbornou králičí paštiku. Pečené králičí maso, vepřový bok, jatýrka a jablíčka, lehce ochucené solí a pepřem. |
Polévka je grunt a z našeho kraje:
Zabíjačková polévka zvaná „Prdelačka“ (1) | ... | 49,00 Kč | ||
Tato polévka je pevně spjata se zabijačkou. Výborný vepřový vývar ochucený česnekem, majoránkou, solí a pepřem s pečenými barvenými kroupami. Můžeme Vám připravit také jako česnečku bez krup a přidat opečené kousky chleba. | ||||
Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7) | ... | 55,00 Kč | ||
Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany. | ||||
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9) | ... | 62,00 Kč | ||
Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší. |
Nabídka patřící k masopustním oslavám:
150g | Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9) | ... | 189,00 Kč | |
Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou. | ||||
200g | Zabijačkový talíř s pečenou jitrničkou, pečenými kroupami s kysaným zelím a vařeným bramborem (1,3) | ... | 185,00 Kč | |
Bez toho by zabijačka nebyla. Domácí pečená jitrnička plněná vepřovým prejtem barvené kroupy vepřovou krví s cibulkou, škvarky a kořením a jako příloha kysané zelí a vařené brambory. | ||||
150g | Smažené řízečky z králíka s bramborovou kaší a máslem (1,3,7) | ... | 228,00 Kč | |
Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle. | ||||
400g | Pečené skopové kostky na česneku s dušeným špenátem se smetanou a bramborovým knedlíkem (1,3,7) | ... | 210,00 Kč | |
Pečené kostky ze skopové plece, marinované v česneku, soli a majoránce se sekaným špenátem s kapkou smetany s klasickým bramborovým knedlíkem. |
Sváteční zvěřinové dobroty:
200g | Grilovaný filet jeleního hřbetu s kaštanovou omáčkou, vídeňskou cibulkou a kroketami (1,7) | ... | 394,00 Kč | |
Grilovaný špalek jeleního hřbetu s jemně smetanovou omáčkou z jedlých kaštanů s trochou chilli papriček a česneku. Hřbet podáváme s domácími kroketami. | ||||
250g | Dušené stehýnko z polňáka špikované slaninou s rybízovou omáčkou, karamelizovanými jablíčky a chlupatými knedlíky (1,3,7) | ... | 279,00 Kč | |
Pokrm z kuchařky babičky Hubálkové z tradičního polňáka, kterého lehce špikujeme slaninou a podáváme s omáčkou z domácí rybízové šťávy, červeného vína a zeleninového základu s chlupatými knedlíky. | ||||
200g | Kančí gulášek provoněný jalovcem, tymiánem a červeným vínem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a domácím špekovým knedlíkem (1,3,7) | ... | 219,00 Kč | |
Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou. |
Grilované sváteční lahůdky:
200g | Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10) | ... | 276,00 Kč | |
Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou z hřibů a lišek. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince. | ||||
150g | Grilované kuřecí prsíčko s omáčkou z černého jeřábu a domácími bramborovými kroketami (1,3,7) | ... | 259,00 Kč | |
Lehce solené kuřecí prsíčko, upravené na grilu s omáčkou z černého jeřábu, vína a domácími bramborovými kroketami. Prsíčka zdobí karamelizovaná jablíčka. | ||||
150g | Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou a strouhanci (1,3,7) | ... | 286,00 Kč | |
Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček a zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky. |
Z polí, luk a lesa, lehká a bez masa:
150g | Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší (1,3,7,9,10) | ... | 128,00 Kč | |
Plátky celeru vařené ve vývaru s citronem. Klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a trochu listového salátu. |
Z potoka nebo řeky:
300g | Čerstvý pstruh plněný cibulí a trochou tymiánu s vařeným bramborem a přepuštěným máslem (1,4,7) | ... | 285,00 Kč | |
Čerstvý pstruh kořeněný solí a drceným kmínem, plněný cibulkou a tymiánem, obalený v mouce a pečený na přepuštěném másle. Tento pokrm si u nás vybral při své návštěvě dne 1. 4. 2016 Prezident České Republiky Miloš Zeman |
Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:
Světlá tlačenka s marinovanou cibulkou, kozím rohem a čerstvým chlebem od Křížků (1) | ... | 68,00 Kč | ||
Někdo to má rád s cibulí a octem. My ji servírujeme se sladko – kyselým cibulovým salátkem s kapkou oleje, kousky kozích rohů a čerstvým chlebem. Ocet servírujeme zvlášť. | ||||
90g | Gothajský salám s cibulí, nakládanými houbami, salátkem a čerstvým chlebem od Křížků (1,7,10) | ... | 69,00 Kč | |
Oblíbená pochoutka ve většině hospůdek první republiky. My ho nakupujeme u Vahalů, pro které ladil recepturu známý šéfkuchař Ondřej Slanina. Je výborný a poctivý. | ||||
200g | Ovarové prkénko s vařeným kolínkem, vařeným vepřovým bokem a droby s křenem, hořčicí a chlebem (1,10) | ... | 136,00 Kč | |
150g | Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem od Křížků (1,10) | ... | 98,00 Kč | |
Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí a hrubým pepřem. |
Něco sladkého k dobré kávě:
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7) | ... | 89,00 Kč | ||
Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku. | ||||
Nedopečený čokoládový dortík s malinovou omáčkou a šlehačkou (1,3,7) | ... | 106,00 Kč | ||
Čokoládové opojení v podobě tradičního tak trochu nedopečeného dortíku s malinovou omáčkou z naší malinové marmelády a čerstvou šlehačkou. |
Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahujícíc lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – soja,
7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 - sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 - měkkýši
Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.
Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.