Vytvořit PDF Print Email 
Sezónní jídelní lístek
„Zabili jsme pašíka a budou jitrničky“
    Venkovská paštika z vepřového vařeného a uzeného masa s domácím rozvarem z rajčátek a jablíček a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  89,00 Kč
  Paštiku jsme připravili z vařeného vepřového masa, trochy vepřových jater a libového uzeného masa, které jsme pomleli a ochutili solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Paštiku podáváme s rozvarem z cibule, rajčat a jablíček ochucených lehce nasládle.    
    Poctivá domácí huspenina s cibulkou, kyselými houbami a čerstvým chlebem od Křížků (1,9,10) ...  61,00 Kč
  Babička říkala, že je dobrá na klouby. Jinak vepřové maso, kořenová zelenina, divoké koření a cibulka. To vše spojené silným vepřovým vývarem a ochucené na sladko – kyselo. Huspeninu servírujeme s čerstvou cibulkou, kyselými houbami a zálivkou s octem, olejem a trochy pikantní hořčice.    
    Světlá tlačenka s marinovanou cibulkou, kozím rohem a čerstvým chlebem od Křížků (1) ...  68,00 Kč
  Někdo to má rád s cibulí a octem. My ji servírujeme se sladko – kyselým cibulovým salátkem s kapkou oleje, kousky kozích rohů a čerstvým chlebem. Ocet servírujeme zvlášť.    
    Opečená jitrnička nebo žemlové jelítko s hořčicí, křenem, salátkem z kysaného zelí s jablíčky a čerstvým chlebem (1,3,7,10) ...  59,00 Kč
  Klasická jitrnička nebo žemlové jelítko s pečeným masem, smaženou cibulkou obarvené krví. K tomu pak trochu hořčice, čerstvého křenu a salátku z kysaného zelí s jablíčky.    
Dobrá polévka nemůže při hodech chybět:
    Zabíjačková polévka zvaná „Prdelačka“ (1) ...  49,00 Kč
  Tato polévka je pevně spjata se zabijačkou. Výborný vepřový vývar ochucený česnekem, majoránkou, solí a pepřem s pečenými barvenými kroupami. Můžeme Vám připravit také jako česnečku bez krup a přidat opečené kousky chleba.    
    Dršťková polévka s vídeňskou cibulkou a makovým vdolečkem (1) ...  62,00 Kč
  Dršťková polévka z vepřového vývaru je dle mého názoru nejlepší. Tedy klasika, zdobená smaženou cibulkou a čerstvým pečivem je pochoutka.    
Dobré a poctivé jídlo k zabijačce patří:
  200g  Zabijačkový guláš z vepřového boku, plece a vepřových ledvinek s domácím houskovým knedlíkem nebo chlebem (1,3,7) ...  159,00 Kč
  Tradiční gulášek připravovaný při zabijačce. Kousek libového, kousek tučnějšího a droby. To vše orestované na sádle s cibulkou a kmínem. Podlívané vepřovým vývarem a dochucené lehce zázvorem, novým kořením, česnekem a majoránkou. Gulášek můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo jen tak s čerstvým chlebem s trochou strouhaného křenu.    
  200g  Ovarové prkénko s vařeným kolínkem, vařeným vepřovým bokem a droby s čerstvým křenem, hořčicí a chlebem (1,10) ...  146,00 Kč
  Tradiční dobrota z české zabijačky. Vařené části vepřového s čerstvým křenem, hořčicí a dobrým chlebem. Ovárek je na začátku zabijačky a pak přicházejí další dobroty.    
  200g  Zabijačkový talíř s pečenou jitrničkou, pečenými kroupami s kysaným zelím a vařeným bramborem (1,3) ...  185,00 Kč
  Bez toho by zabijačka nebyla. Domácí pečená jitrnička plněná vepřovým prejtem z vařeného masa, jatýrek, žemle a koření. Pečené barvené kroupy vepřovou krví s cibulkou, škvarky a kořením a jako příloha kysané zelí a vařené brambory.    
  200g  Smažená vepřová krkovička na sádle s vídeňským bramborovým salátem a česnekovou majonézou s osmaženou cibulkou (1,3,7,10) ...  194,00 Kč
  Vepřová klasika smažená na sádle s vídeňským bramborovým salátem. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím a houskovým knedlíkem.    
Nejen zabijačka patří k podzimu:
  200g  Grilovaný filet jeleního hřbetu s pepřovou omáčkou, vídeňskou cibulkou a dýňovým pyré (1,3,7) ...  394,00 Kč
  Grilovaný špalek jeleního hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme s pepřovou omáčkou se smetanou a koňakem. Jako přílohu jsme vybrali dýňové pyré s kapkou smetany, máslem a čerstvým tymiánem. Na závěr hřbet zdobím osmaženou vídeňskou cibulkou.    
  350g  Pečený lín s bylinkami, česnekovým máslem a podzimní zeleninou s libovou slaninou a pečenými brambůrkami (1,4,7,9) ...  309,00 Kč
  Lína očistíme, osolíme, lehce posypeme drceným kmínem a naplníme bylinkami. Obalíme v mouce a opečeme na másle. Poté lína dopékáme v troubě společně s brambůrkami, slaninou, cibulí, karotkou a celerem. Rybu podáváme s česnekovým máslem a kousky citrónu.    
  200g  Grilovaná vepřová kotletka s chlupatými knedlíky, restovanými kapustičkami se slaninkou a česnekem a omáčkou z pravých hříbků (1,3,7) ...  285,00 Kč
  Vepřová kotleta pečená na grilu s velmi oblíbenou přílohou z brambor v podobě chlupatých knedlíků. Pokrm doplňuje silná vepřová šťáva a restované kapustičky se slaninkou a česnekem.    
  200g  Hovězí líčka na víně s hruškovými povidly a perníkovými knedlíčky (1,3,7,9) ...  279,00 Kč
  Toto jídlo neochutnáte všude. Hovězí líčka dušená na cibuli a kořenové zelenině s červeným vínem a hruškovými povidly. K líčkům podáváme perníkové knedlíčky.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Domácí jablečný koláč s medovo - skořicovým sirupem a šlehačkou (1,3,7) ...  69,00 Kč
  Koláč jak ho máme rádi s málem těsta a hodně náplně v sezónním lístku doplněný o sirup z cukrového rozvaru s medem a skořicí. Koláč servírujeme s čerstvou šlehačkou.    
    Bramborový špalíček plněný ořechovou nádivkou s malinovou omáčkou a zakysanou smetanou (1,3,7) ...  75,00 Kč
  Bramborové těsto tvarované do válečku s ořechovou náplní vařenou s mlékem a povidly. K bramborovým špalíčkům servírujeme malinovou omáčku z domácí malinové marmelády. Lehkou pikantnost dodá jídlu trocha zakysané smetany.    
 

 

 

 

 
 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí       Telefon - +420 732 403 127  +420 732 403 127  Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

 

 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

Telefon - +420 732 403 127    +420 732 403 127

 Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

LoginUnie


Založeno na Joomla! vytvořeno od INDIGOumi                                    Login / Administrace