Vytvořit PDF Print Email 

Jídelní lístek platný od 7.12.2019

Jídelní lístek platný od 7.12.2019
Šef doporučuje z našeho jídelníčku:
    Rillettes nebo také pomazánka s kousky husího masa a jatýrek s cibulovou marmeládou (1,10,12) ...  108,00 Kč
  Tento recept má svůj původ ve Francii. Rillettes znamená masová pomazánka z tučného masa. V našem případě je to pomalu pečené husí maso s kousky jatýrek, ochucené lehce solí, česnekem a tymiánem a husím sádlem. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.    
    Krémová kaštanová polévka s česnekem, chilli papričkou a chlebovými krutonky s bylinkami (1,7,12) ...  82,00 Kč
  Polévka patřící k předvánočnímu času. Oloupané a uvařené kaštany se orestují na cibulce, podleji vývarem a provaří. Poté se vše rozmixuje, lehce zahustí světlou jíškou a dochutí, česnekem, solí a pár šupinkami chilli. K polévce podáváme chlebové krutonky s bylinkami.    
  150g  Pečený filet candáta s česnekovým máslem a zimní zeleninou a pečenými brambůrkami (1,4,7,9) ...  412,00 Kč
  Filet candáta osolíme, opepříme. Obalíme v mouce a opečeme na másle. Poté candáta krátce dopékáme v troubě společně s brambůrkami, slaninou, cibulí, karotkou, celerem a červenou řepou. Rybu podáváme s česnekovým máslem a kousky citrónu.    
  200g  Grilovaný špalek z pravé hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou, opečené selské brambory se slaninkou, cibulí a zastřeným vejcem (1,3,7,10) ...  384,00 Kč
  Grilovaný špalek ugrilujeme dle Vašeho přání, lehce opepříme, osolíme a pak servírujeme s opečenými brambůrkami se slaninou a cibulí. Steak podáváme s pepřovou omáčkou a zastřeným vajíčkem.    
    Nedopečený čokoládový dortík s horkými višněmi a šlehačkou (1,3,7) ...  106,00 Kč
  Čokoládové opojení v podobě tradičního tak trochu nedopečeného dortíku s horkými višněmi s trochou višňovice a čerstvou šlehačkou.    
Studené předkrmy:
    Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10,12) ...  118,00 Kč
  Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami.    
    Kapří paštika na salátku z pečených plátků červené řepy a česnekovou bagetkou (1,3,4,7,10) ...  98,00 Kč
  Vykostěné filety kapra jsme marinovali s česnekem, obalili v mouce a upekli na másle. Společně se smetanou a sardelkami jsme maso umixovali a přidali máslo. Paštika se pak pomalu zavaří a podává na plátcích pečené červené řepy s citronovou marinádou, listovým salátkem a česnekovou bagetkou.    
Polévky na zahřátí:
    Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7) ...  55,00 Kč
  Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.    
    Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9) ...  62,00 Kč
  Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.    
Zimní dobroty od Hubálků:
  150g  Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikovaná slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9) ...  197,00 Kč
  Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.    
  200g  Hovězí líčka po vídeňsku s našimi brusinkami, vídeňskou cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12) ...  226,00 Kč
  Toto jídlo neochutnáte všude. Hovězí líčka uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Připravíme si máslovou jíšku a zahustíme vývar na omáčku. Dochutíme citronovou kůrou a šťávou a zjemníme smetanou. Podáváme se špekovým knedlíkem.    
  150g  Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší (1,3,7,10) ...  238,00 Kč
  Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů.    
  150g  Smažený krůtí řízek s lehkým bramborovým salátem a česnekovou majonézou s osmaženou cibulkou (1,3,7,10) ...  259,00 Kč
  Krůtí klasika smažená na másle s lehkým bramborovým salátem ochuceným na kyselo s cibulkou, solí, cukrem a kapkou oleje. Krůtí řízek podáváme s majonézou ochucenou lehce česnekem, osmaženou cibulkou a citronovou šťávou.    
  150g  Grilované kuřecí prsíčko s omáčkou z černého jeřábu a domácími bramborovými kroketami (1,3,7,12) ...  268,00 Kč
  Lehce solené kuřecí prsíčko, upravené na grilu s omáčkou z černého jeřábu, vína a domácími bramborovými kroketami. Prsíčka zdobí karamelizovaná jablíčka.    
  200g  Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10) ...  284,00 Kč
  Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince.    
  150g  Kachní prsíčko na švestkách a víně s kořenovou zeleninou a bramborovými strouhanci (1,3,7,9,12) ...  286,00 Kč
  Kachní prsíčka opečená do růžova s omáčkou z červeného vína, kořenové zeleniny a sušených švestek, podávané s plackami z brambor a jablíček, zdobená vídeňskou cibulkou.    
Zvěřina z kuchařek našich babiček:
  200g  Grilovaný filet jeleního hřbetu s houbovou omáčkou, snopkem z černého kořene a dýňovým pyré (1,3,7,12) ...  394,00 Kč
  Grilovaný špalek jeleního hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme s houbovou omáčkou, snopkem z hadího mordu a dýňovým pyré s kapkou smetany, máslem a tymiánem.    
  150g  Srnčí řízky s omáčkou z červeného vína s restovanými kapustičkami a bramborovou kaší (1,3,7,12) ...  418,00 Kč
  Grilované plátky ze srnčího hřbetu s tlučeným bobkovým listem, novým kořením a jalovcem s omáčkou z červeného vína. Jako přílohu podáváme kapustičky se slaninou a bramborovou kaší.    
  150g  Pečené kostky z muflona na tymiánu s kysaným zelím s hruškami a opečenými bramborovými špalky (1,3,7) ...  247,00 Kč
  Mufloní plec na kostky marinujeme v česneku a tymiánu. Orestujeme a pečeme s cibulí. K muflonímu masu podáváme kyselé zelí s hruškami a opečenými bramborovými špalky.    
  200g  Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7) ...  219,00 Kč
  Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.    
Ze zahrádky a bez masa:
  150g  Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší (1,3,7,9,10) ...  145,00 Kč
  Plátky celeru vařené ve vývaru s citronem. Klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a trochu listového salátu.    
    Zimní salátová mísa z listového salátu s kousky čerstvé hrušky, brusinkami, kozím žervé a bylinkovou bagetkou (1,3,7,10) ...  184,00 Kč
  Směs listových salátů jako rosso, dubáček, rukola, špenát ochutíme naší salátovou zálivkou, pokapeme brusinkami a ozdobíme kousky čerstvé hrušky a měkkého kozího sýra. Salát podáváme s bylinkovou bagetkou.    
Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:
  150g  Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem (1) ...  98,00 Kč
  Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí, pepřem a česnekem.    
  90g  Gothajský salám s cibulí, nakládanými houbami, salátkem a čerstvým chlebem od Křížků (1,10) ...  79,00 Kč
  Oblíbená pochoutka ve většině hospůdek první republiky. My ho nakupujeme u Váhalů, pro které ladil recepturu známý šéfkuchař Ondřej Slanina. Je výborný a poctivý.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7) ...  93,00 Kč
  Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.    
    Pěna z bílé čokolády s marinovaným sušeným ovocem v tokajském a opraženými mandlovými plátky (6,7,8) ...  85,00 Kč
  Pěna ze smetany a bílé čokolády s naloženými meruňkami, švestkami, rozinkami, ananasem a brusinkami v tokajském víně. Dezert podáváme ve skleničce a zdobíme čerstvou šlehačkou a opraženými mandlovými plátky.    
    Palačinka s opilými borůvkami a vanilkovou zmrzlinou na perníkovém prachu se šlehačkou (1,3,7) ...  106,00 Kč
  Tak takovou klasiku jsem nemohl vynechat. Palačinky nemáme často na jídelníčku, ale s opilými borůvkami, které jsme naložili v létě do cukru a rumu, jsou fantastické. K palačince podáváme makovou zmrzlinu na perníkovém prachu a trochu čerstvé šlehačky.    
 

 

 

 

 
 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí       Telefon - +420 732 403 127  +420 732 403 127  Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

 

 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

Telefon - +420 732 403 127    +420 732 403 127

 Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

LoginUnie


Založeno na Joomla! vytvořeno od INDIGOumi                                    Login / Administrace