
Svatomartinské hody
od 1. 11. 2025
Svatomartinská husička pečená na cibuli, jablíčkách a mladém víně s červeným zelím, houskovým knedlíkem a decinkou mladého vína
Tradičně pečená husa z domácího chovu, den předem solená, plněná jablíčky a cibulí a při pečení podlévaná mladým vínem. Jako přílohu podáváme červené zelí marinované
ve víně se skořicí, švestkovými povidly a houskovým knedlíkem. Pro snazší konzumaci husičku vykostíme a připravíme maso z prsíček i stehýnek, pokud máte raději tradiční
¼ husičky, požádejte, prosím, obsluhu. Nemáte právě chuť na červené zelí, nebo houskový knedlík? Přílohy lze libovolně měnit – bramborové lokše, špekový knedlík, bramborový knedlík, zadělávané zelí se slaninou, kysané zelí s jablky.
569 Kč
(1, 3, 7, 12)
HuHu svatomartinské ochutnávkové prkénko s chlebovými topinkami
Husí rillettes, nebo také hrubá pomazánka, vepřové ve vlastní šťávě, husí paštika, zeleninový tataráček „Vegáč“, listový salátek s naší HuHu zálivkou, cibulové čatní, domácí okurková čalamáda, brusinky, chlebové topinky.
368 Kč (2–4 osoby) | 460 Kč (4–6 osoby)
(1, 7, 9, 10, 12)
Husí jatýrka v sádle s čerstvým chlebem
Když se zabila husa, tak jatýrka v sádle s trochou tlučeného hřebíčku nemohla chybět na slavnostním stole. Podávané jen tak s dobrým chlebem, špetkou soli a jemně krájenou cibulkou.
145 Kč
(1)
Kaldoun s husími drůbky, pečenými nudlemi a zeleninou
Kaldoun se říkalo vývaru z drůbežích drobů v dobách proslulé české kuchařky M. D. Rettigové. Hustá zadělávaná polévka patřila k sváteční tabuli, při níž se servíroval „zbytek“ dotyčného opeřence.
115 Kč
(1, 3, 7, 9)
Zadělávané husí žaludky se špekovým knedlíkem
Toto jídlo neochutnáte všude. Husí žaludky uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Připravíme si máslovou jíšku a zahustíme vývar na omáčku. Dochutíme citrónovou kůrou a šťávou, a zjemníme smetanou. Podáváme se špekovým knedlíkem.
217 Kč
(1, 3, 7, 12)
Bramborová lokše plněná lehce zauzeným trhaným kančím masem na červeném zelí marinovaným ve víně se skořicí, perníkem a švestkovými povidly
Po loňské premiéře jsem toto jídlo nemohl vynechat ani letos. Pečené kančí maso lehce
ovoněné v keramickém Green Egg a plněné do poctivé bramborové lokše. Plněnou lokši
servírujeme na červeném zelí s trochou cibulky a škvarků.
317 Kč
(1, 3, 9, 12)
200 g Smažená vepřová kotletka s tradičním bramborovým salátem a citrónem
Vepřová smažená klasika na přepuštěném másle s tradičním bramborovým salátem a kouskem citrónu. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím, houskovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.
267 Kč
(1, 3, 4, 7, 9, 10)
Gratinované špecle se sýrem, špenátem a dýní, listový salát s naší zálivkou
Inspirace z Tyrolska jen jsme vynechali slaninu, abychom mohli nabídnout zajímavé bezmasé jídlo. Domácí ručně vyráběné špecle krátce orestujeme na oleji, přidáme sýr a nudličky dýně a necháme sýr rozpustit. Na závěr přidáme lístky čerstvého špenátu a ochutíme solí, pepřem a muškátem. Celý pokrm pak krátce zapečeme, posypeme smaženou cibulkou a servírujeme s listovým salátem.
232 Kč
(1, 3, 7, 10, 12)
Stálá nabídka u Hubálků
Jídelní lístek platný od 4. 10. 2025
Předkrm nebo malý chod:
Zelňák se zakysanou smetanou, kousky kolowratského uzeného pstruha, prachem z karamelizovaných jablek a koprovým olejem (1,3,7,10)
Zelňák je bramborák s kysaným zelím, který se opečený podává s kousky filetu uzeného pstruha z kolowratských sádek z Opočna. Prach z karamelizovaných jablek dodá jídlu příjemnou nasládlost, zakysaná smetana svěžest a koprový olej od Hardeggů eleganci.
138 Kč
Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)
Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.
149 Kč
Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem (1,7,10)
Zeleninový tatarák, který jsme vyrobili z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a koření. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens.
139 Kč
120 g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s farmářským dipem a listovým salátkem (1,3,7,10)
Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s farmářským dipem z podmáslí, bylinek a majonézy a listovým salátkem s naší zálivkou.
169 Kč
100 g Domácí nakládaný hermelín (7,10)
Co dodat, hermelín, cibule, jarní cibulka, česnek, koření a trochu čerstvého chilli. Nakládaný hermelín je doména našeho šéfa servisu Petra. K tomu nepustí ani mě.
138 Kč
Polévky:
Dýňová polévka se zázvorem, mléčnou pěnou a dýňovým olejem (1,7,12)
Fantastická hřejivá podzimní polévka. Krémová polévka s bílým vínem, trochou mléčné pěny pro zjemnění a pár kapkami dýňového oleje.
110 Kč
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa (1,3,7,9)
Polévka ze svátečního jídelníčku připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.
115 Kč
Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)
Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.
95 Kč
Z plotny a sporáku našich babiček:
150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)
Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.
289 Kč
150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)
Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva.
295 Kč
200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)
Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeného vína. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.
289 Kč
Voňavé maso z grilu:
200 g Steak z jeleního hřbetu s kaštanovým pyré, staročeskou omáčkou z kořenové zeleniny a červeného vína a glazovanou šalotkou (7,10,12)
Jemný steak z jeleního hřbetu marinujeme s bylinkami. Steak doporučuji grilovat na medium rare. Pokud dostane prostor pro dostatečný odpočinek tak vzniká opravdová lahůdka. Kaštanové pyré je jemná příloha z jedlých kaštanů, mléka, šalotky a másla. Omáčku připravujeme z kořenové zeleniny, cibule, slaniny a červeného vína. Omáčka se peče a poté mixuje. Šalotka je restovaná společně s cukrem a pak vařená ve víně.
529 Kč
200 g Tenderloin steak z pravé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, steakovými hranolkami, osmaženou cibulkou a listovým salátem (1,7,10,12)
Tenderloin, nebo také Filet Mignon, je steak z pravé hovězí svíčkové z její středové části. Steak je obalený ve slanině a grilovaný dle Vašeho přání.
510 Kč
150 g Grilované kuřecí prsíčko s domácími kroketami, restovanými fazolkami se slaninou a bylinkami, smetanová omáčka (1,3,7,10,12)
Kuřecí prsíčko z rašovické farmy servírujeme na restovaných fazolových luscích se sušenou slaninou, plátky česneku, šalotkou a bylinkami. Přílohou tradičně domácí krokety a smetanová omáčka s karamelizovaným cukrem na másle, kapkou Madeiry a trochou medové hořčice.
349 Kč
150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)
Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy, s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.
376 Kč
200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)
Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.
368 Kč
Lehké nebo bezmasé:
250 g Pečený pstruh na másle se zeleninovou nádivkou, orestované petrželkové brambory a listový salát (4,7,10)
Pstruha jsme nasolili a naplnili směsí cibule, karotky, řapíkatého celeru a kopru, pak opečeme na másle a podáváme s restovanými brambůrkami s čerstvou sekanou petrželkou a listovým salátem s naší zálivkou.
320 Kč
Bramborové knedlíky plněné brynzou na červeném zelí s vínem, skořicí a švestkovými povidly, smažená vídeňská cibulka (1,3,7,12)
Vegetariánská verze tradičního českého jídla. Jen jsme uzené nahradili čerstvou brynzou a věřte, že to v kombinaci s nasládlým červeným zelím chutná skvěle.
225 Kč
Něco sladkého třeba s vynikající kávou:
Smažená zmrzlina s horkými malinami, matcha sušenkami a čerstvou šlehačkou (1,3,7)
Vanilkovou zmrzlinu obalíme ve vajíčku se skořicí, cukrem a kukuřičných lupíncích s kokosem, usmažíme a podáváme s horkými malinami, matcha sušenkami a šlehačkou
149 Kč
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7,12)
Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí s vanilkovou omáčkou
133 Kč
Císařský trhanec s rozinkami zasněžený vanilkovým cukrem, švestkový rozvar a omáčkou z bílé čokolády (1,3,7)
Velmi známý dezert z lehkého vaječného těsta s rozinkami lehce máčenými v rumu. Kousky trhance se opečou na másle a zdobí na švestkový rozvar. Pocukrují vanilkovým cukrem a servírují s omáčkou z bílé čokolády.
110 Kč
Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.
Poloviční porce jsou účtované za 75 % ceny.
Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko,
8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši
 
 


 
 