uhubalku-hostinec

Svatomartinské hody

od 1. 11. 2025

Svatomartinská husička pečená na cibuli, jablíčkách a mladém víně s červeným zelím, houskovým knedlíkem a decinkou mladého vína

Tradičně pečená husa z domácího chovu, den předem solená, plněná jablíčky a cibulí a při pečení podlévaná mladým vínem. Jako přílohu podáváme červené zelí marinované
ve víně se skořicí, švestkovými povidly a houskovým knedlíkem. Pro snazší konzumaci husičku vykostíme a připravíme maso z prsíček i stehýnek, pokud máte raději tradiční
¼ husičky, požádejte, prosím, obsluhu. Nemáte právě chuť na červené zelí, nebo houskový knedlík? Přílohy lze libovolně měnit – bramborové lokše, špekový knedlík, bramborový knedlík, zadělávané zelí se slaninou, kysané zelí s jablky.

569 Kč

(1, 3, 7, 12)

HuHu svatomartinské ochutnávkové prkénko s chlebovými topinkami

Husí rillettes, nebo také hrubá pomazánka, vepřové ve vlastní šťávě, husí paštika, zeleninový tataráček „Vegáč“, listový salátek s naší HuHu zálivkou, cibulové čatní, domácí okurková čalamáda, brusinky, chlebové topinky.

368 Kč (2–4 osoby) | 460 Kč (4–6 osoby)

(1, 7, 9, 10, 12)

Husí jatýrka v sádle s čerstvým chlebem

Když se zabila husa, tak jatýrka v sádle s trochou tlučeného hřebíčku nemohla chybět na slavnostním stole. Podávané jen tak s dobrým chlebem, špetkou soli a jemně krájenou cibulkou.

145 Kč

(1)

Kaldoun s husími drůbky, pečenými nudlemi a zeleninou

Kaldoun se říkalo vývaru z drůbežích drobů v dobách proslulé české kuchařky M. D. Rettigové. Hustá zadělávaná polévka patřila k sváteční tabuli, při níž se servíroval „zbytek“ dotyčného opeřence.

115 Kč

(1, 3, 7, 9)

Zadělávané husí žaludky se špekovým knedlíkem

Toto jídlo neochutnáte všude. Husí žaludky uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Připravíme si máslovou jíšku a zahustíme vývar na omáčku. Dochutíme citrónovou kůrou a šťávou, a zjemníme smetanou. Podáváme se špekovým knedlíkem.

217 Kč

(1, 3, 7, 12)

Bramborová lokše plněná lehce zauzeným trhaným kančím masem na červeném zelí marinovaným ve víně se skořicí, perníkem a švestkovými povidly

Po loňské premiéře jsem toto jídlo nemohl vynechat ani letos. Pečené kančí maso lehce
ovoněné v keramickém Green Egg a plněné do poctivé bramborové lokše. Plněnou lokši
servírujeme na červeném zelí s trochou cibulky a škvarků.

317 Kč

(1, 3, 9, 12)

200 g Smažená vepřová kotletka s tradičním bramborovým salátem a citrónem

Vepřová smažená klasika na přepuštěném másle s tradičním bramborovým salátem a kouskem citrónu. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím, houskovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.

267 Kč

(1, 3, 4, 7, 9, 10)

Gratinované špecle se sýrem, špenátem a dýní, listový salát s naší zálivkou

Inspirace z Tyrolska jen jsme vynechali slaninu, abychom mohli nabídnout zajímavé bezmasé jídlo. Domácí ručně vyráběné špecle krátce orestujeme na oleji, přidáme sýr a nudličky dýně a necháme sýr rozpustit. Na závěr přidáme lístky čerstvého špenátu a ochutíme solí, pepřem a muškátem. Celý pokrm pak krátce zapečeme, posypeme smaženou cibulkou a servírujeme s listovým salátem.

232 Kč

(1, 3, 7, 10, 12)

Stálá nabídka u Hubálků

Jídelní lístek platný od 4. 10. 2025

Předkrm nebo malý chod:

Zelňák se zakysanou smetanou, kousky kolowratského uzeného pstruha, prachem z karamelizovaných jablek a koprovým olejem (1,3,7,10)                    

Zelňák je bramborák s kysaným zelím, který se opečený podává s kousky filetu uzeného pstruha z kolowratských sádek z Opočna. Prach z karamelizovaných jablek dodá jídlu příjemnou nasládlost, zakysaná smetana svěžest a koprový olej od Hardeggů eleganci.

138 Kč

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)   

Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.

 149 Kč

Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem (1,7,10)

Zeleninový tatarák, který jsme vyrobili z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a koření. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens.

139 Kč

120 g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s farmářským dipem a listovým salátkem (1,3,7,10)

Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s farmářským dipem z podmáslí, bylinek a majonézy a listovým salátkem s naší zálivkou.

169 Kč

100 g Domácí nakládaný hermelín (7,10)

Co dodat, hermelín, cibule, jarní cibulka, česnek, koření a trochu čerstvého chilli. Nakládaný hermelín je doména našeho šéfa servisu Petra. K tomu nepustí ani mě.

138 Kč

Polévky:

Dýňová polévka se zázvorem, mléčnou pěnou a dýňovým olejem (1,7,12)

Fantastická hřejivá podzimní polévka. Krémová polévka s bílým vínem, trochou mléčné pěny pro zjemnění a pár kapkami dýňového oleje.

110 Kč

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa (1,3,7,9)

Polévka ze svátečního jídelníčku připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra     s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.

115 Kč

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)

Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.

95 Kč

Z plotny a sporáku našich babiček:

150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)

Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.

289 Kč

150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)

Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva.

295 Kč

200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)

Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeného vína. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.

289 Kč

Voňavé maso z grilu:

200 g Steak z jeleního hřbetu s kaštanovým pyré, staročeskou omáčkou z kořenové zeleniny a červeného vína a glazovanou šalotkou (7,10,12)

Jemný steak z jeleního hřbetu marinujeme s bylinkami. Steak doporučuji grilovat na medium rare. Pokud dostane prostor pro dostatečný odpočinek tak vzniká opravdová lahůdka. Kaštanové pyré je jemná příloha z jedlých kaštanů, mléka, šalotky a másla. Omáčku připravujeme z kořenové zeleniny, cibule, slaniny a červeného vína. Omáčka se peče a poté mixuje. Šalotka je restovaná společně s cukrem a pak vařená ve víně.

 529 Kč

200 g Tenderloin steak z pravé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, steakovými hranolkami, osmaženou cibulkou a listovým salátem (1,7,10,12)

Tenderloin, nebo také Filet Mignon, je steak z pravé hovězí svíčkové z její středové části. Steak je obalený ve slanině a grilovaný dle Vašeho přání.

510 Kč

150 g Grilované kuřecí prsíčko s domácími kroketami, restovanými fazolkami se slaninou a bylinkami, smetanová omáčka (1,3,7,10,12)

Kuřecí prsíčko z rašovické farmy servírujeme na restovaných fazolových luscích se sušenou slaninou, plátky česneku, šalotkou a bylinkami. Přílohou tradičně domácí krokety a smetanová omáčka s karamelizovaným cukrem na másle, kapkou Madeiry a trochou medové hořčice.

349 Kč

150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)

Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy, s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.

376 Kč

200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)

Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.

368 Kč

Lehké nebo bezmasé:

250 g Pečený pstruh na másle se zeleninovou nádivkou, orestované petrželkové brambory a listový salát (4,7,10)

Pstruha jsme nasolili a naplnili směsí cibule, karotky, řapíkatého celeru a kopru, pak opečeme na másle a podáváme s restovanými brambůrkami s čerstvou sekanou petrželkou a listovým salátem s naší zálivkou.

320 Kč

Bramborové knedlíky plněné brynzou na červeném zelí s vínem, skořicí a švestkovými povidly, smažená vídeňská cibulka (1,3,7,12)

Vegetariánská verze tradičního českého jídla. Jen jsme uzené nahradili čerstvou brynzou a věřte, že to v kombinaci s nasládlým červeným zelím chutná skvěle.

225 Kč

Něco sladkého třeba s vynikající kávou:

Smažená zmrzlina s horkými malinami, matcha sušenkami a čerstvou šlehačkou (1,3,7)

Vanilkovou zmrzlinu obalíme ve vajíčku se skořicí, cukrem a kukuřičných lupíncích s kokosem, usmažíme a podáváme s horkými malinami, matcha sušenkami a šlehačkou

149 Kč

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7,12)

Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí s vanilkovou omáčkou

133 Kč

Císařský trhanec s rozinkami zasněžený vanilkovým cukrem, švestkový rozvar a omáčkou z bílé čokolády (1,3,7)

Velmi známý dezert z lehkého vaječného těsta s rozinkami lehce máčenými v rumu. Kousky trhance se opečou na másle a zdobí na švestkový rozvar. Pocukrují vanilkovým cukrem a servírují s omáčkou z bílé čokolády.

110 Kč

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.

Poloviční porce jsou účtované za 75 % ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko,

8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši