uhubalku-hostinec

Chřestový speciál

od 17. 5. 2025

Degustační prkno Hostince U Hubálků
Králičí paštika, domácí lančmít, domácí uzený losos s naší teriyaki zálivkou, domácí klobáska, domácí slanina, zelená hořčice, karotkový salát s česnekem, salát z čerstvých jarních lístků chléb a pečivo.
289 Kč pro 2–4 osoby | 425 Kč pro 4–6 osob
(6, 10, 12)

Králičí paštika se zelenou hořčicí s medvědím česnekem, brusinkami a salátkem z jarních klíčků
Králičí paštiku vyráběla babička z Borovnice. Našel jsem její recept a připravil ho také pro Vás. Pokud Vás paštika nadchne, je možné si ji u nás zakoupit i s sebou domů.
135 Kč
(10)

Chřestový krém s kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky
Vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou a zdobená kapkami dýňového oleje a praženými dýňovými semínky.
120 Kč
(1, 7, 12)

150 g Vařený chřest zapečený s burgundskou šunkou a sýrem, holandská omáčka a vařené nové brambory
Pro mě je to absolutní chřestová klasika, kterou si nenechte ujít. Chřest se zabalí do vařené šunky a zapeče se se sýrem, k tomu nesmí chybět tradiční holandská omáčka a nové brambory.
275 Kč
(3, 7)

200 g Telecí mletý steak s vařený chřestem, omáčkou z modrého sýra, selské „opečky“ se sušenou slaninou, listový salát
Jemné a lahodné telecí se výborně k chřestu hodí. Dovolil jsme si ho tedy zařadit i letos do chřestového jídelníčku. K mletému steaku jsem zařadil výraznější omáčku z gorgonzoly, bílého vína a smetany a opečené plátky brambor se škvarečky sušené slaniny.
369 Kč
(1, 3, 7, 10, 12)

200 g Smažená vepřová kotletka plněná jarním bylinkovým máslem s novým bramborem, vařeným chřestem a holandskou omáčkou
Vepřová smažená klasika, které máslo dodá nádhernou šťavnatost s typicky jarní přílohou v podobě nových vařených brambor a chřestu s trochou jemné holandské
omáčky. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím, houskovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.
310 Kč
(1, 3, 7, 10)

Plněné bramborové knedlíky masovou nádivkou z pečeného králičího a uzeného masa s kysaným zelím a osmaženou cibulkou se škvarky
Plněné bramborové knedlíky jsou velmi oblíbeným jídlem. Miloval je také sám rakouský císař pán. Jemné bramborové těsto plné výborné chuti pečeného králičího s kousky uzeného masa a k tomu všemu kysané zelí. Aby nám jídlo dobře klouzalo, tak ho lehce omastíme sádlem s osmaženou cibulkou a škvarky.
259 Kč
(1, 3, 7, 10)

Smažený bílý chřest s jarním listovým salátem s caesar zálivkou, pečenými cherry rajčátky marinovanými v balzamiku a pečenými krutony s bylinkami
Krátce povařený chřest se obalí v mouce, vajíčku, strouhance a usmaží. Ke kouskům chřestu skvěle ladí svěží salát z jarních lístků a microgreens, kousky zeleného chřestu, cherry rajčátky a trhanými krutony s bylinkami.
259 Kč
(1, 3, 4, 7, 10)

Smažená zmrzlina s jahodovým rozvarem a omáčkou z bílé čokolády
Vanilkovou zmrzlinu obalíme ve vajíčku se skořicí, cukrem a kukuřičných lupíncích s kokosem. Zmrzlinovou kouli rychle usmažíme a podáváme s jahodovým rozvarem a teplou omáčkou z bílé čokolády s medem.
135 Kč
(3, 7)

Stálá nabídka u Hubálků

Jídelní lístek platný od 15. 5. 2025

Předkrm nebo malý chod:

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)
Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.
132 Kč

Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem (1,7,10)
Zeleninový tatarák, který jsme vyrobili z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a koření. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens.
126 Kč

120 g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s farmářským dipem a listovým salátkem (1,3,7,10)
Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s farmářským dipem z podmáslí, bylinek a majonézy a listovým salátkem s naší zálivkou.
148 Kč

100 g Domácí nakládaný hermelín (7,10)
Co dodat, hermelín, cibule, jarní cibulka, česnek, koření a trochu čerstvého chilli. Nakládaný hermelín je doména našeho šéfa servisu Petra. K tomu nepustí ani mě.
115 Kč

Polévky:

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa (1,3,7,9)
Polévka ze svátečního jídelníčku připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.
95 Kč

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)
Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.
89 Kč

Voňavé maso z grilu:

200 g Tenderloin steak z pravé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, steakovými hranolkami, osmaženou cibulkou a listovým salátem (1,7,10,12)
Tenderloin, nebo také Filet Mignon, je steak z pravé hovězí svíčkové z její středové části. Steak je obalený ve slanině a grilovaný dle Vašeho přání.
450 Kč

150 g Grilované kuřecí prsíčko s domácími kroketami, restovaným špenátem a holandskou omáčkou (1,3,7)
Ke grilovanému kuřecímu prsíčku z rašovické farmy přidáme naše domácí krokety s trochou čerstvého tymiánu. Servírujeme na restovaném mladém špenátu s cibulkou, pancettou a holandskou omáčkou z másla a šlehaných žloutků.
319 Kč

150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)
Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy, s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.
326 Kč

200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)
Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.
335 Kč

350 g Pečená vepřová žebírka ovoněná kouřem v našem Green Eggu s okurkovou čalamádou, HuHu marinádou, farmářským dipem a listovým salátem (1,7,10)
Myslím, že k naší kuchyni poctivá vepřová žebírka patří. Kdo by neměl chuť si trochu zahřešit. Žebírka jsme naložili do slaného láku a připravili metodou Sous – vide. Pak se potřou naší marinádou a opečou. Vše pak doplníme našimi omáčkami a listovým salátem s naší zálivkou.
340 Kč

Z plotny a sporáku našich babiček:

150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)
Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.
263 Kč

150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)
Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva.
278 Kč

200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)
Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeného vína. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.
266 Kč

Lehké nebo bezmasé:

180 g Pečený losos s bylinkovou krustou, restovaným zeleným chřestem s cherry rajčátky, holandskou omáčkou a bramborovými opečky (1,3,4,7,8)
Losos je klasika a křupavá krusta ze strouhanky, másla, sýra Gran Moravia a bylinek ho krásně povýší. Rybu pak doplňuje chřest, cherry rajčátka marinovaná v balzamiku, opečené brambory a trocha holandské omáčky.
380 Kč

Květákovo-brokolicové karbanátky s černou čočkou a lehkým bramborovým salátem s okurkou, koprem a grilovanou červenou řepou, listovým salátem a česnekovým dipem (1,3,7,12)
Tradiční smaženky, nebo karbanátky, z vařeného květáku, brokolice a černé čočky nadýchané šlehanými bílky s trochou muškátového oříšku s lehkým bramborovým salátem s čerstvou okurkou, koprem a grilovanými plátky červené řepy. Vše pak doplňuje listový salát s naší zálivkou a jogurtovým dip s česnekem.
195 Kč

Něco sladkého třeba s vynikající kávou:

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7,12)
Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. Ke smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.
121 Kč

Skořicové lívance s jablečným rozvarem s cukrem, skořicí a rumem, malinovým sorbetem, čerstvým ovocem a omáčkou z bílé čokolády (1,3,7)
Velmi zajímavý dezert v tomto období. Můžeme s nadsázkou říci, že je to tak trochu štrůdl jen s lívanci. Když se to pak celé ozdobí čerstvým ovocem, přidá se příjemně nakyslý malinový sorbet a čokoládová omáčka, chutná to stejně skvěle jako vypadá.
135 Kč

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.

Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer,

10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši