Menu, které nikdy neomrzelo – speciální nabídka dvou menu složených z našich evergreenů

Menu, které nikdy neomrzelo – speciální nabídka dvou menu složených z našich evergreenů 😉
PROČ? PROTOŽE TU JSME S VÁMI 10 LET! ❤️
Dne 12. 12. 2022 jsme dovršili první desetiletí fungování našeho hostince. Víte, že za tu dobu pár jídel nikdy z jídelního lístku nevypadlo?
Můžeme je tedy považovat za Vaše nejoblíbenější.
A tak jsme se rozhodli sestavit z nich zajímavá menu, která jsou tak trochu oslavou našeho malého výročí. Ke správnému menu přijměte jako pozornost sklenku šumivého a přejeme dobrou chuť.

Menu I.

1️⃣ Sklenka šumivého
K oslavám sklenka šumivého určitě patří, přijměte ji tedy jako malou pozornost hostince.
2️⃣ Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní
Nejprve oprášený recept babičky Hubálkové ochutnali hosté při cateringových akcích. Díky své oblíbenosti jsme paštiku připravovali jako malý prezent před otevřením hostince. Nikdy nechyběla na jídelním lístku a je nejprodávanějším předkrmem. Na Váš popud jsme ji začali vyrábět i na prodej a letos získala cenu „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.
3️⃣ Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou a domácími špeclemi
Inspiraci k tomuto jídlu jsem si přivezl ze Švarcvaldu v Německu, kde jsem několik let pracoval. Špecle jsou tam národní příloha a já se je tam naučil dělat domácí. Ty tedy rozhodně nekupujeme, i když už je nedělám tak často já. Panenka je luxusní kousek vepřového a k tomu jemná hodně smetanová omáčka s houbami pasuje excelentně. V menu jsme vynechali salátek, aby toho již nebylo moc.
4️⃣ Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou
Ve starých kuchařkách jsem vyčetl recept na smažená jablíčka v pivním těstíčku, a to bylo inspirací pro vytvoření receptu, který bude pro náš hostinec typický a nezapomenutelný. Proto hrušky v kombinaci se skořicí a vanilkovou omáčkou. Má představa se naplnila a tento dezert by nám někteří neodpustili, pokud by na jídelním lístku chyběl.
Cena za menu – 487 Kč

Menu II.

1️⃣ Sklenka šumivého
K oslavám sklenka šumivého určitě patří, přijměte ji tedy jako malou pozornost hostince.
2️⃣ Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek
Polévka ve skrze sváteční a hlavně poctivá. Vývar je připravován z hovězí oháňky, žebra a morkových kostí. Táhne se vždy přes noc se zeleninou, kořením a kapkou červeného vína. Roláda mi pak přišla jako vtipná vložka, kterou nenabízí každý, a hlavně ušlechtile do ní zpracujeme uvařené maso z oháňky a žebra.
3️⃣ Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citronem a houskovým knedlíkem
Svíčkovou nabízí snad každá restaurace, tak jak se odlišit. Můj recept inspirovali tři ženy. Babička Hubálková z Borovnice, moje maminka Eva Hubálková – ta ji vždy mixovala a zeleninou nikdy nešetřila a paní Jana Diblíková z Merklovic. Od každé je tam to nejlepší, a proto snad i Vám tak chutná. Brusinky vaříme z rybízu, nepoužíváme terčík od toho pak mají hosté vždy špinavé ruce, knedlík je domácí vařený ve vodě, a hlavně omáčka navíc. Tu máme přece všichni tak rádi.
4️⃣ Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou
Ve starých kuchařkách jsem vyčetl recept na smažená jablíčka v pivním těstíčku, a to bylo inspirací pro vytvoření receptu, který bude pro náš hostinec typický a nezapomenutelný. Proto hrušky v kombinaci se skořicí a vanilkovou omáčkou. Má představa se naplnila a tento dezert by nám někteří neodpustili, pokud by na jídelním lístku chyběl.
Cena za menu – 399 Kč

Další akce

Ježíšek z Hostince U Hubálků

Ježíšek z Hostince U Hubálků

Ježíšek z Hostince U Hubálků Udělejte radost své rodině, přátelům, blízkým, obchodním partnerům, zaměstnancům, prostě těm, co je máte rádi...

Svatomartinské hody od 1. 11. 2025

Svatomartinské hody od 1. 11. 2025

Svatomartinské hody od 1. 11. 2025 Tradice Svatomartinského vína sahá až na dvůr císaře Josefa II., kdy bylo zvykem připíjet si na den...