Chřestový speciál — od 17. 5. 2025

Chřestový speciál

od 17. 5. 2025

Degustační prkno Hostince U Hubálků

Králičí paštika, domácí lančmít, domácí uzený losos s naší teriyaki zálivkou, domácí klobáska, domácí slanina, zelená hořčice, karotkový salát s česnekem, salát z čerstvých jarních lístků chléb a pečivo.

289 Kč pro 2–4 osoby | 425 Kč pro 4–6 osob

Králičí paštika se zelenou hořčicí s medvědím česnekem, brusinkami a salátkem z jarních klíčků

Králičí paštiku vyráběla babička z Borovnice. Našel jsem její recept a připravil ho také pro Vás. Pokud Vás paštika nadchne, je možné si ji u nás zakoupit i s sebou domů.

135 Kč

Chřestový krém s kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky

Vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou a zdobená kapkami dýňového oleje a praženými dýňovými semínky.

120 Kč

150 g Vařený chřest zapečený s burgundskou šunkou a sýrem, holandská omáčka a vařené nové brambory

Pro mě je to absolutní chřestová klasika, kterou si nenechte ujít. Chřest se zabalí do vařené šunky a zapeče se se sýrem, k tomu nesmí chybět tradiční holandská omáčka a nové brambory.

275 Kč

200 g Telecí mletý steak s vařený chřestem, omáčkou z modrého sýra, selské „opečky“ se sušenou slaninou, listový salát

Jemné a lahodné telecí se výborně k chřestu hodí. Dovolil jsme si ho tedy zařadit i letos do chřestového jídelníčku. K mletému steaku jsem zařadil výraznější omáčku z gorgonzoly, bílého vína a smetany a opečené plátky brambor se škvarečky sušené slaniny.

369 Kč

200 g Smažená vepřová kotletka plněná jarním bylinkovým máslem s novým bramborem, vařeným chřestem a holandskou omáčkou

Vepřová smažená klasika, které máslo dodá nádhernou šťavnatost s typicky jarní přílohou v podobě nových vařených brambor a chřestu s trochou jemné holandské omáčky. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím, houskovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.

310 Kč

Plněné bramborové knedlíky masovou nádivkou z pečeného králičího a uzeného masa s kysaným zelím a osmaženou cibulkou se škvarky

Plněné bramborové knedlíky jsou velmi oblíbeným jídlem. Miloval je také sám rakouský císař pán. Jemné bramborové těsto plné výborné chuti pečeného králičího s kousky uzeného masa a k tomu všemu kysané zelí. Aby nám jídlo dobře klouzalo, tak ho lehce omastíme sádlem s osmaženou cibulkou a škvarky.

259 Kč

Smažený bílý chřest s jarním listovým salátem s caesar zálivkou, pečenými cherry rajčátky marinovanými v balzamiku a pečenými krutony s bylinkami

Krátce povařený chřest se obalí v mouce, vajíčku, strouhance a usmaží. Ke kouskům chřestu skvěle ladí svěží salát z jarních lístků a microgreens, kousky zeleného chřestu, cherry rajčátky a trhanými krutony s bylinkami.

259 Kč

Smažená zmrzlina s jahodovým rozvarem a omáčkou z bílé čokolády

Vanilkovou zmrzlinu obalíme ve vajíčku se skořicí, cukrem a kukuřičných lupíncích s kokosem. Zmrzlinovou kouli rychle usmažíme a podáváme s jahodovým rozvarem a teplou omáčkou z bílé čokolády s medem.

135 Kč

Na co se u nás můžete těšit?

st–pá — červenec–srpen od 18:00 — Hubálek na grilu (tradiční letní prázdninové grilování)
vybrané dny — červenec–srpen — Tematické letní večery s grilem a vínem (zaplať a ukaž, co sníš a vypiješ)
po–ne — červenec–srpen — 11:00–17:00 — Otevřená letní terasa vzadu za hostincem s nabídkou z restaurace (např. pro méně formální posezení, cyklisty, turisty nebo kolemjdoucí)


Těším se na vaši návštěvu! ❤️

Pavel Hubálek, šéfkuchař

Další akce

Ježíšek z Hostince U Hubálků

Ježíšek z Hostince U Hubálků

Ježíšek z Hostince U Hubálků Udělejte radost své rodině, přátelům, blízkým, obchodním partnerům, zaměstnancům, prostě těm, co je máte rádi...

Svatomartinské hody od 1. 11. 2025

Svatomartinské hody od 1. 11. 2025

Svatomartinské hody od 1. 11. 2025 Tradice Svatomartinského vína sahá až na dvůr císaře Josefa II., kdy bylo zvykem připíjet si na den...