Chřestový speciál — od 17. 5. 2025

Chřestový speciál

od 17. 5. 2025

Degustační prkno Hostince U Hubálků

Králičí paštika, domácí lančmít, domácí uzený losos s naší teriyaki zálivkou, domácí klobáska, domácí slanina, zelená hořčice, karotkový salát s česnekem, salát z čerstvých jarních lístků chléb a pečivo.

289 Kč pro 2–4 osoby | 425 Kč pro 4–6 osob

Králičí paštika se zelenou hořčicí s medvědím česnekem, brusinkami a salátkem z jarních klíčků

Králičí paštiku vyráběla babička z Borovnice. Našel jsem její recept a připravil ho také pro Vás. Pokud Vás paštika nadchne, je možné si ji u nás zakoupit i s sebou domů.

135 Kč

Chřestový krém s kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky

Vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou a zdobená kapkami dýňového oleje a praženými dýňovými semínky.

120 Kč

150 g Vařený chřest zapečený s burgundskou šunkou a sýrem, holandská omáčka a vařené nové brambory

Pro mě je to absolutní chřestová klasika, kterou si nenechte ujít. Chřest se zabalí do vařené šunky a zapeče se se sýrem, k tomu nesmí chybět tradiční holandská omáčka a nové brambory.

275 Kč

200 g Telecí mletý steak s vařený chřestem, omáčkou z modrého sýra, selské „opečky“ se sušenou slaninou, listový salát

Jemné a lahodné telecí se výborně k chřestu hodí. Dovolil jsme si ho tedy zařadit i letos do chřestového jídelníčku. K mletému steaku jsem zařadil výraznější omáčku z gorgonzoly, bílého vína a smetany a opečené plátky brambor se škvarečky sušené slaniny.

369 Kč

200 g Smažená vepřová kotletka plněná jarním bylinkovým máslem s novým bramborem, vařeným chřestem a holandskou omáčkou

Vepřová smažená klasika, které máslo dodá nádhernou šťavnatost s typicky jarní přílohou v podobě nových vařených brambor a chřestu s trochou jemné holandské omáčky. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím, houskovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.

310 Kč

Plněné bramborové knedlíky masovou nádivkou z pečeného králičího a uzeného masa s kysaným zelím a osmaženou cibulkou se škvarky

Plněné bramborové knedlíky jsou velmi oblíbeným jídlem. Miloval je také sám rakouský císař pán. Jemné bramborové těsto plné výborné chuti pečeného králičího s kousky uzeného masa a k tomu všemu kysané zelí. Aby nám jídlo dobře klouzalo, tak ho lehce omastíme sádlem s osmaženou cibulkou a škvarky.

259 Kč

Smažený bílý chřest s jarním listovým salátem s caesar zálivkou, pečenými cherry rajčátky marinovanými v balzamiku a pečenými krutony s bylinkami

Krátce povařený chřest se obalí v mouce, vajíčku, strouhance a usmaží. Ke kouskům chřestu skvěle ladí svěží salát z jarních lístků a microgreens, kousky zeleného chřestu, cherry rajčátky a trhanými krutony s bylinkami.

259 Kč

Smažená zmrzlina s jahodovým rozvarem a omáčkou z bílé čokolády

Vanilkovou zmrzlinu obalíme ve vajíčku se skořicí, cukrem a kukuřičných lupíncích s kokosem. Zmrzlinovou kouli rychle usmažíme a podáváme s jahodovým rozvarem a teplou omáčkou z bílé čokolády s medem.

135 Kč

Na co se u nás můžete těšit?

st–pá — červenec–srpen od 18:00 — Hubálek na grilu (tradiční letní prázdninové grilování)
vybrané dny — červenec–srpen — Tematické letní večery s grilem a vínem (zaplať a ukaž, co sníš a vypiješ)
po–ne — červenec–srpen — 11:00–17:00 — Otevřená letní terasa vzadu za hostincem s nabídkou z restaurace (např. pro méně formální posezení, cyklisty, turisty nebo kolemjdoucí)


Těším se na vaši návštěvu! ❤️

Pavel Hubálek, šéfkuchař

Další akce

Jarní speciál — od 18. 4. 2025

Jarní speciál — od 18. 4. 2025

Jarní speciál od 18. 4. 2025 Jarní ochutnávkové prkénko Králičí paštika, domácí lančmít, špekáčkový salát, domácí klobáska, domácí...