uhubalku-hostinec

Stálá nabídka u Hubálků

Jídelní lístek platný od 29.3.2024.

Předkrm nebo malý chod

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)                    

Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.

132 Kč

Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem (1,7,10)

Novinka z naší kuchyně. Z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a koření jsme vyrobili zeleninový tatarák. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens z Lična.

126 Kč

HuHu předkrmové prkénko s chlebovými topinkami (1,7,9,10,12)

Paštika z husích jatýrek, husí rillettes, zeleninový tataráček „Vegáč“, trhané hovězí ze žebra, listový salátek s naší HuHu zálivkou, cibulové čatní, HuHu grilovací omáčka, brusinky, chlebové topinky.

2-4 osoby — 264 Kč | 4-6 osob — 396 Kč

100 g Domácí nakládaný hermelín, pečivový košík (1,7,10)

Co dodat, hermelín, cibule, jarní cibulka, česnek, koření a trochu čerstvého chilli. Nakládaný hermelín je doména našeho šéfa servisu Petra. K tomu nepustí ani mě.

105 Kč

Polévky

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)

Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.

95 Kč       

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)

Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.

89 Kč

Z plotny a sporáku našich babiček

150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)

Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.

263 Kč

150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)

Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva. Řízečky nejlépe chutnají s bramborovou kaší a listovým salátem s naší HuHu zálivkou.

269 Kč

200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)

Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeným vínem. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.

266 Kč

Steaky a gril

200 g Tenderloin steak z pravé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, steakovými hranolkami, osmaženou cibulkou a listovým salátem (1,3,7,10,12)

Tenderloin, nebo také Filet Mignon, je steak z pravé hovězí svíčkové z její středové části. Steak je obalený ve slanině a grilovaný dle Vašeho přání.

415 Kč

150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)

Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.

326 Kč

200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)

Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.

335 Kč

Lehké nebo bezmasé

250 g Pečený pstruh plněný řapíkatým celerem, cibulí a bylinkami s máslovými brambůrkami s petrželkou a listovým salátem (4,7,9,10)

Pečený pstruh v celku servírovaný s krátce orestovanými brambůrkami s máslem a čerstvou petrželkou, trochou přepuštěného másla a citrónem. K lehké rybě pak nesmí chybět malý salát z mladých jarních klíčků, mladých lístků salátu s naší zálivkou.

365 Kč

Šafránové rizoto s lanýžovou pastou, pestem z medvědího česneku, sýrem Gran Moravia a jarními klíčky (7,8,12)

Vzor milánského rizota připraveného z kulatozrnné rýže se šalotkou, bílým vínem a šafránem. Rizoto pak zjemníme máslem a zvýrazníme lanýžovou pastou, sýrem Gran Moravia, pestem z medvědího česneku a jarními klíčky.

189 Kč

Něco sladkého třeba s vynikající kávou

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)

Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.

121 Kč

Sorbet z březového sirupu se sušenými kousky grepu a zelenými pusinkami (3)

Vyrobili jsme si domácí březový sirup a z něho připravujeme lehký a svěží sorbet s kapkou citrónové šťávy. Sorbet pak příjemně dochutí sušený grep. Tu správnou jarní barvu a příjemné křupnutí pak dodají sněhové pusinky.

110 Kč

Císařský trhanec s rozinkami a horkým jahodovým rozvarem, zasněžený vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem (1,3,7)

Velmi známý dezert z lehkého vaječného těsta s rozinkami lehce máčenými v rumu. Trhanec podáváme s našimi domácím jahodovým rozvarem, vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem.

110 Kč

Jarní speciál

Jarní ochutnávkové prkénko (1, 10)

Králičí paštika, vepřové ve vlastní šťávě, huspenina z uzeného jazyka, „Vegáč“ zeleninový tataráček, karotkový salát, listový salátek s jarními klíčky s naší HuHu zálivkou, brusinky, jablečné pyré s křenem, čerstvý chléb a pečivo.

2–4 osoby 248 Kč | 4–6 osob 372 Kč

Králičí paštika s jablečným pyré s křenem, brusinkami a salátkem z jarních klíčků (10)

Králičí paštiku vyráběla babička z Borovnice. Našel jsem její recept a připravil ho také pro Vás. Pokud Vás paštika nadchne, je možné si ji u nás i zakoupit s sebou domů.

135 Kč

Jarní podorlická kyselka se zastřeným vajíčkem, pestem z medvědího česneku a jarními klíčky (1, 7, 8, 12)

Krémová polévka z vařených jehněčích, králičích ořezů a kostí, zahuštěná máslovou jíškou a ochucená na kyselo octem a cukrem. Žloutek ji udělá krásně krémovou, pesto dodá lehký česnekový říz a jarní klíčky svěžest.

95 Kč

300 g s k. Pečené jehněčí kolínko na bylinkách a česneku, lehce ovoněné kouřem se smetanovým špenátem a jarní nádivkou (1, 3, 7)

Marinované jehněčí kolínko v láku s bylinkami a česnekem pomalu pečené. Po upečení lehce ovoníme kouřem v našem Green Eggu. Kolínko podáváme s tradičním špenátovým pyré se smetanou a jarní žemlovou nádivkou s medvědím česnekem.

410 Kč

200 g Pečená křepelka plněná jarní nádivkou s bylinkami, medvědím česnekem a sušenou slaninou, jarní pečená zelenina a bramborová kaše (1, 3, 7)

Pravá jarní lahůdka. Velmi jemné maso křepelek se právě hodí ve spojení s nádivkami. Ta naše je žemlová s bylinkami, spoustou jarního zeleného, špetkou muškátového oříšku a voňavé sušené pancetty.

386 Kč

450 g Pečené selečí kolínko s naší HuHu marinádou, křenem, medovou hořčicí a čerstvým chlebem (1, 10)

Jemné selečí maso je opravdová lahůdka. Kolínko se nejprve vaří a poté peče s cibulí, česnekem a bylinkami. Na závěr ho potřeme naší marinádou, to dodá kolínku lehce nasládlou chuť s trochou zázvoru a česneku. Kolínko servírujeme s medovou hořčicí, naší marinádou a čerstvým křenem.

368 Kč

200 g Smažená vepřová kotletka plněná jarním bylinkovým máslem s medvědím česnekem a tradičním bramborovým salátem (1, 3, 7, 9, 10)

Vepřová smažená klasika, které máslo dodá nádhernou šťavnatost a tradiční bramborový salát s trochou jarních čerstvých klíčků. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím, houskovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.

267 Kč

Plněné bramborové knedlíky masovou nádivkou z pečeného králičího a uzeného masa s kysaným zelím a osmaženou cibulkou se škvarky (1, 3, 7)

Plněné bramborové knedlíky jsou velmi oblíbeným jídlem. Velmi je miloval také sám rakouský císař pán. Jemné bramborové těsto plné výborné chuti pečeného králičího s kousky uzeného masa a k tomu všemu kysané zelí. Aby nám jídlo dobře klouzalo, tak ho lehce omastíme sádlem s osmaženou cibulkou a domácími škvarky.

241 Kč

150 g Grilované kuřecí prsíčko s restovanou brokolicí a karotkou s holandskou omáčkou a petrželkovými bramborami (1, 3, 7)

Ke grilovanému kuřecímu prsíčku z rašovické farmy přidáme restovanou brokolici a karotku lehce ochucenou citrónovou šťávou a vařené brambory obalené v petrželkovém másle. Toto lehké jarní jídlo servírujeme s holandskou omáčkou.

298 Kč

200 g Telecí rib eye steak s hořčicovou omáčkou s kapary, slaninovým chipsem, domácími kroketami a jarním listovým salátem (1, 3, 7, 10)

Vysoký roštěnec je jedna z nejlepších částí telecího na steaky. Tak si užijte lahodné a jemné telecí s lehce štiplavou hořčicovou omáčkou s kapary a domácími kroketami. Ke steaku servírujeme také listový salát s naší HuHu zálivkou.

477 Kč

150 g Jehla z jehněčí panenky se zeleným pestem s chilli papričkou, grilovanými salátovými srdíčky a špenátovými bramboráky s česnekem (1, 3, 7)

Jehněčí panenku proložíme na špíz s cibulí a stroužky česneku. Ogrilujeme a potřeme zeleným pestem. Jehlu podáváme s grilovanými salátovými srdíčky s kapkou zeleného oleje a špenátovými bramboráky s trochou česneku.

452 Kč

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy. Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši